Umro je Dugi s Kozjaka, osnivač BBB-a: Evo što je govorio u velikom intervjuu za Index!

Screenshot: Index

VLADIMIR GALOIĆ, u navijačkim krugovima neusporedivo poznatiji kao Dugi s Kozjaka, osnivač Bad Blue Boysa 1986. i jedan od vođa te skupine, preminuo je u 52. godini.

Ironijom sudbine, desilo se to dan prije 28. rođendana navijačke skupine koju je osnovao. Iza njega ostaju sin i kćer.
 
Dugi je bio jedan od najzaslužnijih za organiziranje BBB-a i prerastanje Boysa iz navijačke skupine u pokret, što su na svom vrhuncu krajem 80-ih i početkom 90-ih nedvojbeno bili.
 
Kao i o mnogim liderima tada iznimno atraktivnog trenda, koji je privlačio i okupljao desetke tisuća mladih širom Jugoslavije, i o Dugom kruže brojne urbane legende i navijačke priče, ali ovo napisano u prva dva pasusa su činjenice, kao i da su Dugog poštovali pripadnici ostalih, suparničkih navijačkih skupina.
 
Iako nije izgledao onako kako mnogi zamišljaju tipične navijače ili "štemere", brojni njegovi suvremenici iz 80-ih svjedoče kako je to doista bio i cijelim srcem živio za Dinamo i Boyse.
 
Kao i tisuće drugih navijača, početkom srpske agresije dragovoljno se uključio u obranu Hrvatske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Iako je nakon rata mjesto na navijačkoj tribini prepustio mlađima i dalje je pratio Dinamo na svim važnijim utakmicama.
 
Do smrti je bio aktivan u Klubu navijača veterana BBB-a. Kao pripadnik stare škole, nije se slagao s bojkotom utakmica Dinama zbog sukoba navijača i Mamića.
 
Njegov posljednji ispraćaj bit će u četvrtak u 14.30 na Krematoriju Mirogoj, a komemoracija u 11 sati u prostorijama KN veterana BBB u Heinzelovoj ulici.
 

 

 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara