Umro je Vlatko Marković

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

BIVŠI predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Vlatko Marković, preminuo je u noći s nedjelje na ponedjeljak u zagrebačkoj bolnici Rebro. Poznato je kako je Marković bolovao od Alzheimerove bolesti, a prije nekoliko dana dobio je i upalu pluća koja je samo dodatno pogoršala njegovo teško zdravstveno stanje. Preminuo je u 77. godini života.

> Po čemu ćemo pamtiti najkontroverznijeg predsjednika HNS-a

Dinamo tuguje: Marković je HNS učinio kvalitetnijim

> Šuker: Hrvatski nogomet izgubio je jednog od najboljih nogometnih djelatnika u svojoj povijesti

Marković je rođen 1. siječnja 1937. godine, a na početku svoje karijere igrao je za Iskru iz Bugojna te Čelik iz Zenice. Godine 1958. stigao je u Zagreb na školovanje, a nogometnu je karijeru nastavio u Dinamu, gdje je proveo narednih 10 godina.

Godine 1966. odlazi u Austriju gdje je igrao za bečku Austriju i Rapid. Što se tiče reprezentativne karijere, Marković je upisao 16 nastupa za Jugoslaviju, a bio je i član ekspedicije koja je 1962. godine osvojila 4. mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Što se tiče njegove trenerske karijere, Marković je vodio Standard de Liege, Nicu, Hajduk, Dinamo i Rapid, a bio je i hrvatski izbornik u periodu od 1993. do 1994. godine.

Marković je 1998. godine postao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, a na toj je poziciji bio sve do 2012. godine kada ga je zamijenio Davor Šuker.

"Jako dugo smo surađivali i surađivali smo dobro, bio je sjajan sportski djelatnik", kratko je za Media servis komentirao prvu informaciju na vijest o smrti Vlatka Markovića, njegov dugogodišnji suradnik i bivši glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara