United se ponižava pred Rooneyem: Nude mu mjesto savjetnika za transfere i 2.8 milijuna kuna tjedno!

Screenshot: Daily Mirror

WAYNE ROONEY nikad nije postao, kao što su mu tepali, Novi Pele, ali 28-godišnji napadač Uniteda novim ugovorom barem će postati "Novi sultan od Bruneja" među nogometašima.

Godinu i pol prije isteka ugovora, Rooney se, kao i prije tri godine, krenuo nećkati i prijetiti odlaskom iz Manchestera, usput javno kritizirajući pojačanja koja menadžer dovodi.
 
Ali dok mu je Ferguson tada rekao kako može otići ako mu se ne sviđa i da su transferi njegova dužnost i odgovornost, dok je Rooneyeva da igra i zabija, Škot koji je naslijedio Fergieja puno je fleksibilniji pred Rooneyem.
 
David Moyes napadaču se udvara time što ga je prije dovođenja Juana Mate pitao što misli o njemu, dok će se prema klauzuli u novom ugovoru, s Rooneyem konzultirati o budućim pojačanjima.
 
Ali to nije sve što mu je neuspješni menadžer spreman ponuditi kako bi ga zdržao na Old Traffordu: U paketu su kapetanska traka i višegodišnji ugovor težak nevjerojatnih 300 tisuća funti tjedno!
 
Poznato je kako je Moyes posebno vezan za Rooneya još otakako ga je uveo u profesionalni nogomet u Evertonu, ali ovakvi ustupci i uvjeti čine se previše, čak i za jednog od simbola kluba proteklih desetak godina.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara