Uručene nagrade Franjo Bučar, Skansi objasnio sramotno skandiranje Torcide: Izrazili su bunt prema autoritetima

Uručene nagrade Franjo Bučar, Skansi objasnio sramotno skandiranje Torcide: Izrazili su bunt prema autoritetima

Foto: HINA

U MINISTARSTVU znanosti, obrazovanja i sporta uručene se najviše državne nagrade na području sporta koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Hrvatskoj.

Nagrada je nazvana po ocu našeg olimpizma Franji Bučaru, a dodjeljuje se za višegodišnje uspješno djelovanje u sportu, osvajanje olimpijske medalje, iznimno znanstveno, stručno i pedagoško ostvarenje ili sportsko dostignuće.

Nagradu za životno djelo ove godine dobili su: Jozo Alebić, Erna Hawelka Rađenović i Fredi Kramer, a 12 ravnopravnih godišnjih nagrada: Đurđica Bjedov Gabrilo, Nikša Dobud, Ivan Drviš, Josip Glasnović, Janko Goleš, Davorin Klobučar, Arno Longin, Zdravko Malić, Roko Mikelin Opara, Marijo Možnik, Sandro Sukno te Hrvatski veslački savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobitnici nagrade za životno djelo dobili su, osim povelja i zlatnih medalja s likom Franje Bučara, i novčani iznos od 50.000 kuna neto, dok su dobitnici godišnjih nagrada, uz povelje i medalje, nagrađeni i novčanim iznosom od 20.000 kuna neto.

Skansi očekuje intervenciju HNS-a

Nagrade su uručili zamjenik ministra Saša Zelenika i predsjednik Odbora Igor Jukić. Na dodjeli nagrada nije prisustvovao ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, koji se nalazi u Bruxellesu. Umjesto njega nagrađene je pozdravio ministrov pomoćnik Petar Skansi, koji se osvrnuo na ružno skandiranje Torcide tijekom prvenstvene utakmice između Hajduka i Osijeka. Torcidaši su, naime, skandirali "'Ajmo, ajmo ustaše" i "Za dom, spremni".

"To neprimjereno navijanje je stvar bunta prema autoritetima. Nije to ideološki stav grupe koja je to izvikivala", rekao je Skansi.

Cjelokupna situacija nastala je zbog Šimunićevog skandiranja zloglasnog pokliča "Za dom, spremni":

"Nadam se da će Hrvatski nogometni savez odmah reagirati, a ne da Ministarstvo ponovno mora intervenirati", rekao je Skansi.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara