Uspjeh karijere: Filip Hrgović WSB-ov prvak u teškoj kategoriji!

Uspjeh karijere: Filip Hrgović WSB-ov prvak u teškoj kategoriji!

Foto: Fightsite

JUČER navečer u Londonu sjajni mladi hrvatski boksač Filip Hrgović zahvaljujući sudačkoj odluci postao je WSB-ov indvididualni prvak u teškoj kategoriji i to mu je zasad nedvojbeni najveći uspjeh koji je postigao u seniorskoj karijeri.

Protivnik Ruslan Mirsatayev stariji je od Hrgovića čak sedam godina, no to nije previše diralo mladog Hrvata koji je bio odličan gotovo tijekom cijelog meča. Hrgović je iznimno kvalitetno koristio svoju prednost u visini, ali i veći doseg ruke, pa je protivniku onemogućavao da mu priđe bliže i uputi kakav opasniji udarac tijekom dobrog dijela borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sredini meča oba su boksača bila relativno iscrpljena, ali Hrgović u završnici borbe uspijeva Kazahstanca baciti u nokdaun. Nakon toga Hrgović je imao tek zadatak očuvati stvorenu veliku prednost do kraja borbe i čuvati se kakvog “lucky puncha” s druge strane.

Hrgović je tako sudačkom odlukom stigao do nove velike pobjede u karijeri, a u idućim danima s velikim ćemo nestrpljenjem osluškivati vijesti iz AIBA-e koja bi mu upravo zahvaljujući ovoj pobjedi možda mogla poslati pozivnicu za nastup na Olimpijskim igrama ovog ljeta!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara