Uvijek vjerni pitaju HNS: Igra li se nogomet zbog navijača?

Foto: Hina

KLUB navijača hrvatske reprezentacije Uvijek vjerni i dalje djeluje, iako je nedavno kompletno vodstvo, nezadovoljno politikom HNS-a prema navijačkom tijelu, podnijelo ostavke. Danas su nam poslali priopćenje usmjereno hrvatskoj i talijanskoj javnosti, nogometnim savezima te navijačima u kojem od HNS-a traže da pronađe način i osigura hrvatskim navijačima verći broj ulaznica za utakmicu Italija - Hrvatska 16. studenog na San Siru. HNS je svoj dio ulaznica za javnu prodaju podijelio putem ždrijeba zbog velikog interesa, a preostale je uručio Klubu navijača Uvijek vjerni. Oni ipak traže veći broj.

"U dobroj vjeri i čista srca želimo vam uputiti ovu poruku i zamoliti da zajedno s nama rješite problem pred kojim se nalazimo. Pred reprezentacijama Italije i Hrvatske, kao i pred navijačima ovih nacionalnih selekcija stoji nogometni spektakl 16. studenog na milanskom San Siru. Nesumnjivo, na stadionu de biti velik broj hrvatskih navijača. Sukladno dogovoru dvaju nogometnih saveza za hrvatske navijače osigurano je 4500 ulaznica; od toga je 2250 ulaznica išlo sponzorima i Nogometnoj obitelji HNS-a, dakle članovima županijskih saveza, uposlenicima, obiteljima igrača i njihovim prijateljima, a isti broj dodijeljen je navijačima, od čega je KN UV dobio 1125 ulaznica, a koje su brzinom svjetlosti razgrabljene među našim članovima.

"I kod našeg članstva, kao i u brojnoj hrvatskoj navijačkoj vojsci još ima mnogo ljudi koji bi željeli biti na ovoj utakmici, međutim nemaju mogućnosti jer ne mogu kupiti ulaznice. Prema našim informacijama koje smo dobili od talijanskog nogometnog saveza i talijanskih medija na stadionu San Siro koji prima osamdeset tisuća gledatelja, na dvoboju Italije i Hrvatske očekuje se ne više od četrdeset tisuda posjetitelja. Stoga, pozivamo i Hrvatski nogometni savez, kao i njihove kolege iz Italije da pronađu način da se hrvatskim navijačima omogudi kupnja dodatnog kontigenta ulaznica. Molimo vas da nađete načina i to napravite posebno zbog velikog zanimanja hrvatskih navijača i očekivanog praznog prostora na stadionu. Do utakmice ima još 16 dana i vjerujemo da postoji mogudnost, ako postoji volja i želja, da se to napravi i da se svim ljubiteljima nogometa omogudi da budu na tribinama San Sira za vrijeme ove utamice i tako susret dviju reprezentacija pretvore u pravi praznik nogometa", poruka je navijača. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara