Velik uspjeh NK Pajde: Rakitićev brat donio obitelji još jedan trofej

Velik uspjeh NK Pajde: Rakitićev brat donio obitelji još jedan trofej

Foto: Facebook NK Pajde

IVAN RAKITIĆ u svojoj prvoj sezoni na Camp Nou sanja san svakog nogometaša. Osvojio je Primeru, večeras igra finale Kupa kralja, a sljedeću subotu u Berlinu bit će dio velikog finala Lige prvaka.
 
No, nije on jedini član obitelji Rakitić koji ima priliku podizati trofeje. Ivanov stariji brat Dejan trener je i igrač švicarskog  NK Pajde Möhliner, regionalnog ligaša kantona Basel,  koji se tri kola prije kraja i teoretski plasirao u Drugu Interregionalnu švicarsku ligu. Također, švicarski klub s hrvatskim korijenima u finalu je Kupa saveza Sjeverozapadne Švicarske.
 
Pajde tri kola prije kraja bježe svom prvom konkurentu nedostižnih 11 bodova, pa će današnja utakmica  protiv bazelske Olympije u Möhlinu biti ne samo natjecateljska već i slavljenička.
 
Najveći uspjeh jednog hrvatskog kluba u Švicarskoj
 
''Ulazak u Drugu Interregionalnu ligu Švicarske burno ćemo proslaviti već u subotu. Nakon utakmice sa Olympijom priređujemo slavlje u kojem će nastupiti i Tamburaški sastav Alkari iz Züricha. Očekujemo velik posjet naše vjerne publike kao i brojnih gostiju, jer se radi o dosad najvećem uspjehu jednog hrvatskog kluba u povijesti nogometnog natjecanja u Švicarskoj'', riječi su predsjednika NK Pajde Luke Rakitića, oca nogometaša Barcelone Ivana Rakitića, koji je glavni sponzor Pajda.
 
Basellandschaftliche Zeitung posvetio je priču o klubu na kormilu kojeg sjedi brat hrvatskog reprezentativca i veznjaka Barcelone.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Odmah na početku teksta novinar objašnjava značenje imena NK Pajde. Kaže kako je to ime dano iz srca jer na hrvatskom jeziku pajde znače prijatelji, a dodatne detalje objasnio mu je Dejan Rakitić.
 
Klub u kojem igraju samo prijatelji
 
''Naša momčad je tim sastavljen od ljudi koji su između sebe prijatelji. Svaki svoj slobodan trenutak provodimo zajedno i mislim da je taj timski duh ključ rezultata ove sezone'', rekao je Rakitić, no svjestan je da će momčad morati biti puno jača ako misli nešto napraviti u višem razredu švicarskog nogometa:
 
''Želimo ojačati momčad jer jedino tako imamo šanse za ostanak. Kontakte imamo, razgovaramo s nekim igračima, uglavnom s onima iz regije.''
 
U svakom slučaju, ovu sezonu obitelj Rakitić sigurno neće zaboraviti. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara