Vida: Za Brazilski pakao pripremamo se u austrijskim saunama, ali kad počne SP, nećemo razmišljati o zraku

Foto: Guliver Image/Getty Images

DOMAGOJ VIDA na pripreme za SP stigao je s po jednom dobrom i lošom vijesti; prije početka Operacije Brazil s kijevskim Dinamom osvojio je ukrajinski kup, ali i dobio ozljedu.

Njegov i Vukojeviće klub u finalu je pobijedio najvećeg rivala Šahtar iz Donecka. Vida je zabio gol, ali i dobio udarac u mišić.
 
"Zaliječio sam problem sa stražnjom ložom. U dogovoru s liječnicima i izbornikom preskočio sam nekoliko dana i sada treniram normalno" izjavio je branič, čije dobro zdravstveno stanje postaje još draocjenije, jer znamo da su od početka pripreme ozljede bitno prorijedile Kovačevu reprezentaciju i tako mu na ružan način olakšale izbor 23 igrača za SP. 
 
Ali, "koga nema, bez njega se morta", a oni preostali u Austriji upoznaju se s onim što će ih čekati u Brazilu:
 
"Razgovarali smo sa stručnim stožerom, liječnicima, glasnogovornikom, koji nam govore kakva je situacija u Brazilu. Sigurno je da za nas neće biti nikakvih opasnosti i da će sve proći u najboljem redu", kaže Vida.
 
Tome doprinose i sjajni uvjeti u dobro poznatoj bazi reprezentacije za velika natjecanja:
 
"Uvjeti su u Bad Tatzmannsdorfu izvrsni i na nama je da se dobro spremimo i fizički i psihički te da budemo pravi protiv Brazila. Imamo i saune u kojima se teže diše, ali kada počne utakmica, tko će više razmišljati o zraku".
 
Želje i nadanja u Brazilu?
 
"Nadam se da će Niko Kovač biti najuspješniji izbornik, što znači da ćemo i mi igrači biti dobri", zaključio je Domagoj Vida.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara