Video - Rastrojeni Gyan napustio reprezentaciju: Promašio sam dva najvažnija penala u povijesti Gane

Foto: AFP

REPREZENTATIVNI napadač Gane Asamoah Gyan priznao je kako se nikad nije oporavio od razočaravajućeg ispadanja iz četvrtfinala Svjetskog prvenstva u 2010. godine. Prisjetimo se, Gyan je promašio kazneni udarac koji je koštao Ganu prolaska u polufinale SP-a.

Nažalost, povijest se ponovila na proteklom afričkom Kupu nacija, gdje je napadač Sunderlanda promašio kazneni udarac u polufinalu protiv Zambije. Uslijedilo je pravo navijačko zlostavljanje, a slomljeni Gyana je odlučio na neodređeno vrijeme napustiti reprezentativni dres.

"Psihološki sam potpuno potonuo. Ne možete ni zamisliti kako se osjećam. Promašio sam dva ključna jedanaesterca za svoju državu. Zbog toga sam odlučio na neko vrijeme izostati iz reprezentativnog dresa kako bih sredio misli i emocije. Ovakav reprezentaciji ne mogu biti od pomoći, a nadam se da ću se vratiti još jači i spremniji", rekao je Gyan.

"Želim da ljudi u Savezu znaju da uživam igrati u dresu reprezentacije i da ne bih bio ono što danas jesam bez nacionalnog dresa. Zamolio bih navijače i suigrače za podršku kako bi vratio samopouzdanje i opet bio onaj stari", dodao je. Nogometni savez Gane ipak se nad  da će se Gyan ipak predomisliti i zaigrati u skorašnjoj budućnosti za reprezentaciju koja je na spomenutom Afričkom kupu nacija zauzela najnesretnije četvrto mjesto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara