Vratio se Ćiro: Nikad nisam bio bolji i mlađi trener, Hajduku neće biti lako

Foto: Drago Sopta / Cropix

ĆIRO BLAŽEVIĆ odradio je danas drugu press konferenciju od dolaska na klupu NK Zagreb. Kao i uvijek, bio je dobro raspoložen, a doskočica nije nedostajalo. Nakon što je direktor Pjesnika Vincenzo Cavaliere najavio niže cijene ulaznica za prvenstvene oglede, Ćiro je započeo monolog.

"A što je s milijun kuna nagrade? To će biti kad ja umrem, ha, ha. U svakom slučaju čestitam Upravi na ovoj inicijativi. Nažalost, Hajduk će se na našem stadionu osjećati kao kod kuće, na nama je napraviti sve u svojoj moći da probudimo lokalpatriotizam", istaknuo je pa nastavio po starom.

"Samo Mamić može najaviti pobjedu protiv kijevskog Dinama nakon što primi četiri gola u Parizu"

"Nikad nisam bio bolji trener. I mlađi! Sada imam snažnu potrebu da na klupi Zagreba demantiram svoje godine. Ne smeta me kada mi viču da sam peder, samo neka mi ne govore da sam starac. Nadalje, laž je da sam najavio pobjedu. Nisam baš tolika budala da dodatno napalim suparnika. Nešto takvo može napraviti samo jedan čovjek na svijetu. Zamisli, molim te, oni prime četiri komada u Parizu, a Mamić kaže da će pobijediti Dinamo iz Kijeva! Pa to ne može reć' ni prorokov prorok, a on lupi i ostane živ", dodao je.

O Hajduku govori biranim riječima, svjestan je kako je dobio vrlo teškog protivnika na startu.

"Da, nisam mogao dobiti težeg suparnika od "Hajduka"! S Krstičevićem stalno vodim telepatski rat. Pokušavam misliti kako on misli i tražim prostor u kojem bih ga mogao preveslati. Do sada nisam pronašao rješenje. Iz psihe svojih igrača moram degažirati ružan pečat bolnog poraza 5:1 na Poljudu. Galvanizacija momčadi je kompleksan proces, a ja želim postići stanje pozitivne agresije kod svih igrača koje ću poslati na teren. Poznamo karakteristike suparnika i tražimo način kako da ih osujetimo. Nadam se da ćemo u toj pripremi napraviti što manje grešaka", spremno će.

"Bio bih vrlo pretenciozan kada bih rekao da su mi tri treninga bila dovoljna za upoznavanje momčadi. Gledao sam Zagreb na Kantridi i vidio potencijal. Međutim, ovo je premlada ekipa koja žudi za jednim iskusnim igračem koji bi mogao valorizirati taj talent", dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara