Vučević: Namjerno nas zakidaju. Sudac iz Zagreba sudi Hajduku, a Dinamu nijedan iz Splita

Foto: hajkduk.hr

HAJDUKOV sportski direktor Goran Vučević u komentaru suđenja utakmice Istra - Hajduk (1:1) obrušio se na suce, ali ne samo tog susreta:

"Već u Zagrebu počelo je po nama jako loše suđenje, koje je bilo na granici normalnoga. Doduše, bili smo puno bolji protivnik od Lokomotive u toj utakmici, u kojoj se radilo sve ne bi li uzela bodove, ali nije. To se ovdje dogodilo jer je ovaj jedanaesterac učinio prvenstvo gotovim.
 
Mi nismo ti koji smo aludirali na prvo mjesto i stvaranje nerealne euforije, nego smo našim dobrim igrama dali sebi za pravo da očekujemo veliki derbi u Splitu pred punim stadionom. Kad nam jedan sudac pokvari sve što smo željeli napraviti ne bi li s našim navijačima podijelili veliku radost, jer znate u kakvim okolnostima radi klub, smatramo da smo i te kako zakinuti i ne možemo se pomiriti s ovakvim suđenjem."
 
Voditelj na RTL-u ga je zbog toga pitao: "Uvjereni ste da netko to namjerno radi?"
 
"Da, uvjereni smo. Mislimo da je to vidljivo iz daleka. Nije to dobro za hrvatski nogomet, nije slučajno da sudac iz Zagreba sudi Hajduku, a da nijedan sudac iz Splita nije sudio Dinamu" odgovorio je Vučević.
 
Vučević je upitan i o drugom prekršaju za jedanaesterac protiv Istre, kada je vratar Tomić srušio Radonjića, na što sudac Fran Jović nije dosudio penal. Navijači Hajduka smatraju da ovaj prekršaj, koji je bio evidentan, nije dosuđen kao kompenzacija za onaj prethodni, kojeg smatraju nepostojećim:
 
"Prvi slučaj nije bio jedanaesterac, a dalje uopće ne želim razgovarati. Taj jedanaesterac onaj je iz kojeg je postignut gol, gdje mi imamo sudar dva naša igrača, golmana Stipice i Bradarića, koji je bio jako bitan jedan od boljih na terenu. Mi smatramo da je ova odluka usmjerila utakmicu u skroz drugom pravcu i da je ona ključna za rezultat. Sve ono što se kasnije događalo po nama nije bitno s obzirom na ovu pogrešku."
 
Vučević je dodao i da isključenje Igora Tudora sigurno nije bilo opravdano.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara