Vukušić: Nažalost, Hajduk je i sam sebi nepoznanica

Foto: Vladimir Dugandžić / Cropix

KAPETAN Hajduka Ante Vukušić najavio je danas u utrobi Poljuda dvoboj protiv latvijskog Skota na otvaranju nove europske sezone (četvrtak, 20.45).

>>> Hajduk moli navijače: Ne dopustite pojedincima da nas izbace!

"Mlada smo ekipa, otišlo je puno igrača, poput Anasa i Andrića koji su stožerni članovi momčadi. Bit će teško, sami smo sebi nepoznanica, jer nismo odigrali nijednu pravu pripremnu utakmicu", rekao je u uvodu Vukušić.

"Dvoboj protiv Skonta bit će tako pravi orijentir. Puni smo snage, spremni smo i motivirani da pokažemo pravo lice na otvaranju sezone", dodao je.

Ante Vukušić odigrao je do sada 100 utakmica u svim natjecanjima, a zabio je 40-tak golova.

"Želim odigrati što bolje mogu, napredujem iz kola u kolo. Kapetan sam, cilj mi je predvoditi ovu mladu ekipu i nadam se da ću rasti zajedno s njima. Ispred mene i svih nas veliki je izazov. Puno sam do sada dao Hajduku, nadam se da mogu i još", istaknuo je.

O budućnosti ne želi govoriti, svakodnevni napisi o transferima zamaraju ga već duže vrijeme...

"Svakih pola godine postavlja se pitanje ostajem li ili ne. Ne zamaram se time, postao sam otporan na novinske napise. S druge strane jasno mi je da me Hajduk želi prodati da preživi i nije mi to lako slušati, ali trudim se biti maksimalno koncentriran na nove izazove", istaknuo je.

Rekao je potom nekoliko riječi o Latvijcima.

"Gledali smo snimke Skonta, u prvenstvu su primili samo 12 golova. Ne stvaraju puno prilika, ali igraju vrlo dobro defenzivno. Zabit će se u svojih 16 metara, a nama je tradicionalno teško igrati protiv takvih ekipa. Rani gol jako je važan", rekao je kapetan Hajduka.

Realno, ne možemo se uspoređivati s Dinamom

O ovosezonskim prinovama Hajduk...

"Sv su dobri i mladi. Teško mi je ocijeniti njihovu kvalitetu na račun treninga. Treba vidjeti kako će reagirati pred 15 tisuća ljudi na Poljudu. Međutim, ako i ne zablistaju valja biti strpljiv i sačekati ih. Znaju oni da će trebati dobro oznojiti Hajdukov dres", spremno će.

Za kraj je prokomentirao novu sezonu HNL-a.

"Dinamo je ostao na okupu, nitko se godinu dana nije prodao. Imaju puno reprezentativaca za razliku od nas i realno ne možemo se uspoređivati s njima. Drago mi je što se dobro ulaže u hrvatske klubove na početku ove sezone. Liga je manje, bit će zanimljivija i teža. Nadamo se da će biti puno jakih utakmica i da ćemo vidjet kakve su naše prave mogućnosti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara