ZZD pojasnio Mamićevom Dinamu: Svi članovi moraju imati pravo biranja ili biti birani, a to znači samo jedno - izbori!

Foto: Index/Fotomontaža

INICIJATIVA Zajedno za Dinamo jučer je objavila rješenje Sportske inspekcije prema kojem predsjednik Dinama Mirko Barišić pod hitno mora sazvati sadašnju skupštinu kluba, koja mora izmijeniti Statut i raspisati izbore. Međutim, direktor Dinama Tomislav Svetina ubrzo je demantirao takve navode jer, kako tvrdi, "u rješenju nigdje ne stoji da se moraju provesti izbori".

> Mamiću, čitaj podcrtano: Evo gdje piše da moraš raspisati nove izbore!

> Pobjeda demokratskog Dinama: Sportska inspekcija naredila Mamiću - raspiši izbore!

> Dinamo o rješenju Sportske inspekcije: Nigdje ne piše da raspišemo nove izbore!

Stoga su iz ZZD-a uputili priopćenje medijima u kojem reagiraju na mlaku reakciju pomoćnika ministra Petra Skansija te tvrdnju direktora Dinama da klub ne mora raspisati nove izbore.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:"Gospodinu pomoćniku ministra za sport, direktoru Dinama g-dinu Svetini i ostaloj javnosti:

S obzirom da se gore navedeni i poneki novinari s njima, iz svojih razloga prave nevješti što rješenje drugostupanjske inspekcije znači, ponavljamo ne samo kako je prvostupanjska inspekcija ne može "slobodno odlučivati", već je u potpunosti vezana naputkom njoj nadređene drugostupanjske inspekcije, koja pri tom navode članova Dinama o nedemokraciji u klubu smatra osnovanima.

Prvostupanjska inspekcija ima i jasni naputak: da se mora osigurati jednako pravo svim članovima da moraju moći birati i biti birani u tijela kluba, uz pravo na obaviještenost.

To poštovani gospodine Skansi i svi ostali, znači samo jedno: IZBORI. Nema drugog načina da da SVI članovi kluba nekog ili nešto biraju. Imate li vi, osim izbora, neku zamjensku varijantu kako netko BIRA?

Izvolite je reći. Ili već jednom priznajte činjenicu da je vrijeme izbora došlo i to je jedina moguća i jasna posljedica odluke Vašeg vlastitog tijela.

GII ZZD"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara