Zatrpala je lavina: Poginula švedska skijašica

Zatrpala je lavina: Poginula švedska skijašica

Screenshot (Youtube)

ŠVEDSKA profesionalna ekstremna skijašica Matilda Rapaport (30) preminula je u bolnici u Santiagu, četiri dana nakon što ju je zatrpala lavina u čileanskom skijalištu Farellones.

Šveđanku je zahvatila lavina 14. srpnja dok se pripremala za filmsko snimanje skijaških scena na jednoj od padina u Farellonesu.

"Sve se dogodilo vrlo brzo. Prvo spuštanje je prošlo OK i čekali smo je da se spusti kako bi je snimili, no došlo je do lavine. Pronašli smo je za pola sata i odmah je prevezena u bolnicu u Santiago," kazao je njezin menadžer Hakan Hansson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, 30-godišnja Šveđanka je ipak preminula. Predugo je bila bez kisika, a zadobila je i teške ozljede glave.

"Ovo je velika tragedija za njezinu obitelj, ali i cijelo švedskoj skijanje. Matilda je bila jedna od poznatijih ekstremnih skijašica, uvijek je vedra i dobre volje. Svi smo u šoku," kazao je direktor Švedskog skijaškog saveza Tommy Eliasson Winter.

Matilda Rapaport se prije tri mjeseca vjenčala za švedskog skijaša Mattiasa Hargina, koji je 2011. na sljemenskom slalomu osvojio treće mjesto.

Prije dvije godine u Čileu su nakon što ih je lavina zatrpala poginuli ekstremni skijaši Kanađanin Jean-Philippe Auclair i Šveđanin Carl Andreas Fransson.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara