Zdravko Mamić o Hajduku: Klub ide u propast! Nadam se da će prestati slaviti treća i četvrta mjesta

Foto: Hina

DINAMO ne igra dobro, ali Zdravko Mamić mirno spava. Barem do četvrtka kada u Zagreb stiže Salzburg, koji bi Modre mogao  ostaviti bez proljeća u Europi.

> Kriza se nastavlja: Mamić pao na ispitu u Splitu prije utakmice sezone

> Crne rupe Zorana Mamića

"Na poluvremenu sam htio kupiti Roga"

Nakon remija na Parku mladeži, Zdravko Mamić obratio se novinarima, sretan jer mu je istekla zabrana pristupa stadionima u Splitu.

"Ako stalno govorite da sam važan, ja ću vam dokazati da sam važan! Rukama i nogama ću se boriti da hrvatska reprezentacija dođe u Split. Ovdje je publika čudesna", rekao je pomirljivo gazda Dinama, koji će uskoro popričati sa svojim skautima. Naime, Mamiću nije jasno kako im je pobjegao talent kao što je to Marko Rog.

"Taj mladić me impresionirao. Pa takav talent nisam vidio od Luke Modrića!", ushićeno će Mamić.

"Ne znam zašto plaćam ove svoje, zašto nisu vidjeli Roga. Da mogu sutra bih ga kupio, ali znam da su ljudi iz Splita lukavi. Nemam dobrih iskustva s njima. Saslušali su me na poluvremenu, ali ne žele razgovarati sa mnom. Imam samo loša iskustva sa Splitom. Nudio sam im pet milijuna eura za Rebića pa su me odbili. Braća Žužul su napravili odličan posao s Rebićem, a vjerujem da će isto ponoviti i s Rogom", rekao je Mamić.

"Brbić i ekipa vode Hajduk u propast"

Naravno, Mamić se osvrnuo i na Hajduk.

"Nadam se da će doći dan kada će navijači Hajduka prestati slaviti 200 bodova zaostatka za Dinamom. Mi u Dinamu smo postavili cilj da uđemo u povijest kao prvi klub koji je došao do hrvatske Decime. Nadam se da ćemo tako nastaviti i u idućih deset godina. Cilj nam je da postanemo konkurentniji u Europi, ali za to nam treba i jači Hajduk", rekao je.

"Navijači Hajduka moraju shvatiti da njihov klub vodi nesposobna uprava. Oni vode klub u propast. U Zagrebu uopće ne razmišljamo o Hajduku. Ne spavam zbog Rijeke, a neću spavati ni zbog sjajnog Roga. Meni ne pada na pamet raditi ovo što rade Brbić i ekipa".

Mamić o Boysima nakon Salzburga

Bad Blue Boysi su jučer prosvjedovali ispod zapadne maksimirske tribine. Poručili su Mamiću kako je "krv na njegovim rukama".

"O njima ću govoriti nakon Salzburga. Moji PR-ovci su mi rekli da je tako najbolje, da ne budem u fokusu priče prije te utakmice. Nemojte vi misliti da se ja bojim tih bukača".

Mamić je za kraj ponovio kako bi volio vidjeti hrvatsku reprezentaciju u Splitu.

"Molim vas splitske novinare da napravite atmosferu jer nema nikakve šanse da hrvatska reprezentacija ne dođe igrati u Split. Neka Torcida i Naš Hajduk kažu da žele da Hrvatska igra s Italijom, Norveškom ili bilo kime i garantiraju da neće biti incidenata i mi dolazimo".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara