Zemlja u rasulu, a ministar broji frendove na Fejsu: Evo čime se usred noći bavi Ranko Ostojić

Foto Hina, Ilustracija Index

INDEX je ministru policije Ranku Ostojiću postavio jednostavno pitanje: nakon što nam je zagrebačka policija pozivajući se na Zakon o tajnosti podataka odbila dati na uvid podatke o broju službenih osoba u osiguranju utakmice Dinama i Istre te troškove istog, ministra smo pitali kako to da isti zakon nije spriječio objavu policijskih dosjea građana u emisiji javne televizije? Učinio je to kod Ace Stankovića Zdravko Mamić, a više je puta također javno ustvrdio da je riječ o autentičnim podacima. Indexovo pitanje izazvalo je raspravu na službenom profilu ministra, no iako je na Facebooku vrlo aktivan, u nju se nije uključio.

Ministar policije o Mamiću: Pa pitajte policiju

Ostojić je, međutim, krenuo u pojedinačni, pisani obračun s novinarima koji su mu u raspravi također postavili pitanja o benevolentnosti države spram Zdravka Mamića te policijskim snagama angažiranima u njegovu korist. Novinar iz Splita Damir Petranović ustupio nam je privatne poruke koje mu je usred noći slao Ranko Ostojić. Saznali smo tako da ministar policije u 2:30 iza ponoći ima vremena i energije baviti se prebrojavanjem frendova na "fejsu" i smišljanjem uvredljivih nadimaka novinarima, prozivajući ih i za korumpiranost. Dok je zemlja u rasulu, ministar policije bavi se brojem komentara i lajkova. Više od dva sata Ostojić zadirkuje poput kakvog srednjoškolca kojem je primarno što o njemu misle cure i dečki iz trećeg C. Ministar viška slobodnog vremena ima i ujutro, jer s prepiskom nastavlja nešto prije devet sati. 

Uvidjeli smo i na kojoj razini komunicira vođa jednog ozbiljnog resora o izuzetno važnim pitanjima, kao što su sigurnost građana. Na kraju, na ponovljeno direktno pitanje o dosjeima koje je Mamić javno čitao, ministar policije odgovora "pa pitaj policiju"?! 

"Počelo je s raspravom na zidu kolegice s Indexa, gdje se uobičajeno postavljalo pitanje o bivšim i sadašnjim policajcima koji rade za Mamića. O represiji prema navijačima i dvostrukim standardima kada je Mamić u pitanju. Standardno, dakle. Ranko Ostojić je očito sve pročitao, ali nije imao hrabrosti uključiti se u razgovor, već mi je u gluho doba noći stao slati poruke. Objavljujem ih jer, iako znam Ranka dosta dugo, svejedno ne mogu vjerovati čime se ministar policije zabavlja u dva ujutro i u kakvoj je mentalnoj kondiciji", rekao je Petranović.

Ovo je integralna prepiska njihove komunikacije:

Conversation started today

Ranko Ostojić 00:57 Dobio si novi nadimak...ljudi su vrlo kreativni...nadimak smrdi...

Damir Petranović 01:03 Hvala Ranko, divne riječi od tebe.

Ranko Ostojić 01:07 Za tebe uvijek...ipak tvrdis da se poznajemo 15 godina...itekako se poznajemo....

Damir Petranović 01:09 šta hoćeš reći, da se ne znamo? pročelniče za gradsku imovinu? i kakve to ima veze s nadimkom? zaboga ministre, vrijeme je za leći

Ranko Ostojić 01:14 Pa sto se suzdrzavas...pisi...nemoj ostavljati ljude bez informacije...pišeš ti...pišem ja...ovo je ipak društvena Mreza...i nećeš mi valjda ti odredivat kad ću leći..

Damir Petranović 01:18 ne razumijem bijes i ne razumijem šta te uopće pogodilo. rasprava o Mamiću? kad kažem da se poznajemo 15 godina, onda je valjda jasno moje razočaranje jer se taj problem ne želi riješiti. od HDZ-a to nikada ne bih očekivao, ali od SDP-a bogme jesam.

Ranko Ostojić 01:24 Ne znam tko je tu bijesan...možda da te podsjetim da je Mamić jedan jedini put oritvoren...valjda znaš kada...a tučnjave...i tvoje nisko podilazenje bauerima i slicinima...ma slobodno nastavi..veceras si imao krvave scene na dogovorenoj tučnjavi na zagrebačkom kolodvoru ..sto presucujes....jer ipak se mi dobro poznajemo...stoga...podržavaj ti one koji kažu proklet bio Ostojic ....samo nastavi...imam i ja sto reci...ipak si ti uvijek znao birati plaćene strane...

Damir Petranović 01:32 šta?! moje podilaženje kome?! imamo kriminalca koji je okupirao cijeli jedan sport, koji laže, krade, prijeti, ucjenjuje, namješta, podmićuje i doslovce se ruga s cijelom državom, a ti meni ovo govoriš?! eno ti rasprava na tvom zidu, pa odgovori na barem jedno suvislo pitanje, umjesto da lajkaš komentare. barem jedno! što se tiče tučnjave, kakve to zaboga ima veze sa mnom? Bauera nikad u životu nisam vidio, a s njim sam se jednom čuo u životu, prije šest godina. uostalom, valjda si dovoljno razuman da vidiš zašto te čovjek prokleo. zbog Mamića. JA SAM BIRAO PLAĆENE STRANE? kako te nije stid tako nešto uopće kazati? koga? kada? ajde reci molim te. ponavljam, treba te biti stid zbog ovoga što si napisao.

Ranko Ostojić 01:34 Ni najmanje...toliko se dobro poznajemo da mi ni frend na fejsu ne možeš biti...najbolje je da me tuzis za to sto sam ti napisao...rado ću to i dokazati...

Damir Petranović 01:37 ovo je već smiješno, moram kazati. koja je to plaćena strana? ako ne kažeš nešto konkretno, molim da me više ne uznemiravaš. vidim da nema smisla raspravljati. uhvati se Mamića. ako smiješ.

Ranko Ostojić 01:40 Čemu nervoza....znaš ti dobro o čemu govorimo...nemoj se uznemiravati koliko god istina boli...znaš se ti s tim nosit...a ponovit ću ...kad je Mamić oritvoren...? Za vrijeme HDZ ..? Polako...sve će doći na svoje...

Damir Petranović 01:43 O ČEMU GOVORIŠ, ZABOGA?! Nemaš ti pojma, moj Ranko, kako je lijepo imati mirnu savjest. (o pritvaranju zbog jedne izjave umjesto tisuću i jednog kaznenog djela neću trošiti riječi. ako će 'doći na svoje', riječi ti se pozlatile. makar, sudeći po iskustvu nisam optimist) uglavnom, laku noć. kad zbrojiš misli i odlučiš na što misliš, javi se.

Ranko Ostojić 01:50 Nisam ja tvoj...i nikad nisam bio niciji...znam da je to tebi teško pojmit...ali nemam nikakve volje ni želje s tobom razgovarat...ipak te poznajem 15 godina...uostalom ti i sada radiš za mamicu slicinima....pozzz

Damir Petranović 01:53 U ovoj državi jasno se vidi tko radi za Mamića.

Ranko Ostojić 02:02 A da mu ponudis svoje usluge...

Damir Petranović 02:26 Njemu trebaju veće face tipa bivši EPH direktor

Today Ranko Ostojić 08:27 Jel onaj sto mi mozak popio kad si primljen nazad u slobodnu...moraš koristit precizne termine...direktor u Sd ..

Damir Petranović 09:07 molim da me poštediš svojih besmislica. pročitaj lijepo ovaj razgovor iz početka i odgovori na barem jedno moje pitanje. ili pojasni barem jednu svoju tvrdnju o mojoj korumpiranosti. pročitaj opet, kažem. čak i ti bi trebao shvatiti. a dotad, s obzirom da si rekao da ti se ne da komunicirati sa mnom, doviđenja. ne maltretiraj me više.

Ranko Ostojić 09:19 Čim ti napises konkretno o vezi između mamica i mene...

Damir Petranović 09:23 je li Tomurad još u policiji? a onaj Antolić?

Ranko Ostojić 09:28 Pa raspitaj se gdje rade....i počni razlikovati rukovodenje policijom...ulogu dorha...i zakonsko ograničenje sto smije ministar

Damir Petranović 09:28 pitao sam jednostavno pitanje.

Ranko Ostojić 09:29 Nisi..ti si to objavio...pa izvoli provjeriti tocnost onog sto si napisao...makar naknadno...

Damir Petranović 09:31 ja to nisam nigdje objavio. dakle, ne rade više u policiji?

Ranko Ostojić 09:32 Ne...nisi...pročitaj svoje komentare...a za ostalo se obrati zg holdingu...

Damir Petranović 09:33 je li možda policija otkrila tko je Mamiću dao one dosjee kojima je mahao na tv-u?

Ranko Ostojić 09:34 Pitaj policiju....

Damir Petranović 09:34 ok, hvala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara