Zlatni Cernogoraz - konobar koji sanja posao u MORH-u

Foto: Drago Sopta / Cropix

MOŽDA će vas začuditi ovaj podatak, ali čovjek koji je osvojio drugo zlato na ovim Igrama za Hrvatsku te 20. medalju sveukupno, radi kao konobar u očevom ribljem restoranu. Giovanni Cernogoraz jedan je od onih koji šute i rade.

> Drugo zlato za Hrvatsku u Londonu: Cernogoraz postao olimpijski pobjednik!

> Cernogoraz pogodio za veliki jubilej: 20 medalja - 20. medalja Hrvatske na ljetnim igrama

Plasmanom u finale ostvario je svoja očekivanja, ali nitko nije mogao ni sanjati da će hrvatski strijelac uzeti zlato.

"Uoči finalnog okršaja bio sam itekako nervozan, ali sam se uspio smiriti. Nisu me zanimali ostali, već sam se samo koncentrirao na sebe. Kad sam doznao da sam u finalu nisam mogao doći k sebi", rekao je Cernogoraz nakon osvajanja zlata.

"Žurim doma, sezona je"

Hrvatski predstavnik bio je nepogrešiv u finalnom okršaju s Talijanom Fabbrizijem, i hrvatska se himna ponovno slušala u Londonu.

Za osvajanje zlata Cernogoraz će "inkasirati" 100 tisuća kuna, a nada se i da će napokon dobiti posao u Ministarstvu obrane (MORH). Međutim, dok novac ne sjedne na račun i dok ne dobije stalni posao, ovaj olimpijski pobjednik nastavit će raditi u očevom restoranu.

"Već mi je postalo dosadno u Londonu. Žurim doma, jedva čekam da vidim ženu i djecu, a sada je turistička sezona, pa moram i pomoći", za kraj će Cernogoraz.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara