Znate li koliki je najveći honorar u povijesti UFC-a?

Foto: scoresreport

HONORARI koji se isplaćuju borcima u UFC-u vrlo često su tema rasprave među fanovima borilačkih sportova, a nerijetko se i sami borci znaju požaliti na svoj status, što pogotovo važi za one koji nisu toliko medijski eksponirani, pa samim time su i slabije praćeni sponzorima.

Predsjednik UFC-a nedavno je putem jedne Googleove usluge razgovarao s fanovima UFC-a, a jedno od pitanja bilo je i o najviše isplaćenom honoraru u povijesti danas nedvojbeno najbolje organizacije u MMA povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednom smo isplatili borcu za meč pet milijuna dolara, ali bitno je reći da UFC sve do 2007. godine nije bio profitabilan. Boks ipak postoji 100 godina i zbog toga su razvijeniji te se rade veliki eventi odavno. To treba uzeti u obzir, tako da je prilično fascinantno da smo mi to bili u stanju isplatiti", smatra Dana.

Borac početnik za svoj nastup u UFC-u nerijetko dobije svega osam tisuća dolara, a od toga mora pokriti neke svoje određene troškove, kao što su pripreme i treneri, ali i dati postotak menadžeru.

Spomenimo i kako je boksački prvak Floyd Mayweather jr. najplaćeniji profesionalni sportaš na svijetu, a za svoj idući nastup trebao bi dobiti nevjerojatnih 41 milijun dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara