Zoran Vulić: Zna se tko je odgovoran za lošu financijsku situaciju u Hajduku. Tudor sigurno nije!

Zoran Vulić: Zna se tko je odgovoran za lošu financijsku situaciju u Hajduku. Tudor sigurno nije!

Foto: Hina

POTRES u Hajduku i dalje traje. Bez milosti trese Marina Brbića i kompletno vodstvo Hajduka. Igor Tudor napustio je klub tri dana prije početka proljetnog dijela prvenstva, a još uvijek nije poznato tko će voditi momčad na okršaj s Rijekom. Nakon Tudorove ostavke pojavila su se brojna pitanja na koje bi glavni akteri ove sapunice trebali imati odgovor. Prvo pitanje od milijun dolara glasi - zašto je Tudor iz vedra neba otišao iz Hajduka?

"Nije jednostavna situacija. To se sve nakupilo tijekom ovih pola godine. Dogodile su se neke stvari koje se ne smiju dogoditi klubu kao što je to Hajduk. To je klub velikog imena i trebalo bi se sve posložiti da Hajduk bude ono što i jest - veliki klub. Ne želim prepričavati priče i pričice koje kruže, jer nisam unutra i ne znam što se dogodilo. Žao mi je što je to tako", rekao nam je u telefonskom razgovoru trener RNK Splita Zoran Vulić.

"Izgubili su i jedni i drugi"

Bivši trener Hajduka s distance promatra što se događa u njegovom klubu za kojeg je doživotno vezan. Tamo je napravio prve korake kao igrač, ali i kao trener. Vodio je prvu momčad Bijelih u više navrata. Vulić nije htio komentirati glasine prema kojima je Tudoru puk'o film zbog transferne politike kluba. Hajduk je prodao Bradarića u Rijeku, Milića u Oostende, a oprostili su se od Jonjića, Lučića, Anđelkovića... Od pojačanja Tudor je dobio mladiće iz Dubrave, a navodno je rekao "doviđenja!" nakon što mu je klub odbio dovesti Nikolu Žižića.

"Ne znam oko čega je zapelo. Tudor će sigurno objasniti što se dogodilo. Mislim da situacija nije takva da se nije mogla riješiti mirnim putem, normalnim putem. Nijedan igrač nije vrijedan, odnosno nije presudan da bi se zbog njega odlazilo iz Hajduka. Tudor mi je kao mlad trener vrlo drag i mislim da su izgubili i jedni i drugi. Nisam se čuo s njim. On sigurno treba prespavati pa ćemo kroz nekoliko dana vidjeti pravu istinu. Ne volim kuloarske priče. Najbolje je da predsjednik kluba Brbić kaže svoju verziju, a Tudor svoju. Uvjeren sam da niti jedan igrač ne smije biti kamen smutnje. Mi smo svi prolazni u svakom klubu, kako treneri tako i igrači. Zamislite da ja dam otkaz zato što mi je otišao, recimo, Tomislav Glumac. Moramo biti svjesni da većina klubova u Hrvatskoj živi od prodaje igrača, to je tako", rekao je Vulić.

"Nije Dinamo kriv što Sušić nije završio u Interu"

Klubovi doista žive od prodaje, ali Hajduku ni na tom polju ne ide baš dobro. Pompozno su preko svih medija najavljivali da će Tino Sven Sušić završiti u Interu. Javnost je imala dojam da je reprezentativac BiH već odradio trening s Robertom Mancinijem, a na kraju su sportski direktor Hajduka Goran Vučević i Marin Brbić umjesto obećavanih 5 milijuna eura dobili - šipak. Dinamo je "utopio" Brozovića za 8 milijna eura...

"Nije Dinamo krivac što Sušić nije otišao u Inter niti treba kriviti Dinamo što je prodao Brozovića tamo. Da je trebao ići, išao bi u Inter. Hajduk prvo mora gledati i pomesti ispred svojih vrata. Dogodile su se neke stvari koje Hajduk nije smio dopustiti i Hajduk, kažem, mora gledati u svoje dvorište, a ne u tuđe. Mora se naći rješenje iz ove situacije, jer ovako dalje ne ide. Nitko tko je u klubu ne smije se igrati s imenom Hajduka i stogodišnjom tradicijom kluba", poručio je Vulić.

"Što si Hajduk nije smio dopustiti", pitali smo.

"Situacija je financijski loša i zna se zašto je to tako i tko je odgovoran u klubu. Ne možemo mi reći da je Tudor odgovoran za financijsku situaciju u klubu. Svako mora snositi odgovornost. Treba se podvući crta, jer je Hajduk preveliko ime da bi došao u ovakvu situaciju u kakvoj se nalazi. Svi smo mi prolazni, ja sam bio u Hajduku, moj pokojni otac isto, ali Hajduk ostaje i nitko se nema pravo igrati s imenom Hajduka", zaključio je Vulić. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara