A Bola: Srbe odbio jedan od najtalentiranijih europskih golmana

A Bola: Srbe odbio jedan od najtalentiranijih europskih golmana
Foto: EPA-EFE

MILE SVILAR, golman Benfice, velika je želja srpskog nogometnog saveza. Srbi su poslali delegaciju u Lisabon kako bi nagovorili 19-godišnjeg čuvara mreže da se priključi njihovoj reprezentaciji, no on poziv nije prihvatio, piše A Bola.

Svilar se nada pozivu iz Belgije, a rekao je da će odlučiti za koju će reprezentaciju braniti tek kad postane prvi golman portugalskog kluba.

Talentirani golman za kojeg je Mourinho poručio da će biti zvijer, nastupao je za sve mlade selekcije Belgije. Rođen je u Belgiji, odakle mu je i majka, pa ima pravo birati za koju će zemlju braniti.

Mlađahni Svilar u kratkom je vremenu postao zvijezda prije dvije godine, a u dvije utakmice Lige prvaka protiv Manchester Uniteda poskidao je nekoliko rekorda elitnog nogometnog natjecanja.

U prvom dvoboju u Lisabonu srušio je 18 godina star rekord Ikera Casillasa i s 18 godina i 52 dana postao najmlađi vratar koji je ikad stao između vratnica u Ligi prvaka.

Na utakmici na Old Traffordu obranio je kazneni udarac Martialu i tako postao najmlađi golman kojem je to pošlo za rukom u LP-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara