Abete: Donadoni nije napravio zacrtano i zato je smijenjen

GIANCARLO ABETE, predsjednik Talijanskog nogometnog saveza, je izjavio da je donedavni izbornik Azzurra Roberto Donadoni smijenjen, jer nije ispunio zadani cilj.

Donadoni je izbornik Italije postao prije dvije godine, a mandat mu je završio nakon ispadanja s Europskog nogometnog prvenstva.

"Nisu nas jedanaesterci protiv Španjolske gurnuli u smjeru te odluke. Recimo da smo svi očekivali više od njega, nadali se da ćemo otići dalje. Istina je da smo bili u skupini smrti, no trebali smo izboriti polufinale. Žalimo zbog toga što nismo iskoristili potencijal koji imamo", rekao je Abete za La Stampu.

"Ipak smo na Euro došli kao svjetski prvaci, nemojmo to zaboraviti. U radu s Donadonijem ispoštovali smo dogovoreno. Bilo je rečeno da, izbori li Donadoni poluzavršnicu, naš se rad nastavlja do 2010. godine, u suprotnom, uzet ćemo deset dana odmora i nakon toga razgovarati o situaciji", opisao je dogovor predsjednik Talijanskog nogometnog saveza.

Donadoni je na klupi Azzurra zamijenio Marcelo Lippi, koji je s Talijanima osvojio Svjetsko prvenstvo 2006. "Lippi zna da će biti teško vratiti se, pa mu se ja divim na snazi i volji da se postavi pred takav izazov", zaključio je Abete.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara