KORONAVIRUS U SPORTU

Abramovič je izgubio 2,5 milijardi eura zbog korone, ali nikome neće rezati plaću

Abramovič je izgubio 2,5 milijardi eura zbog korone, ali nikome neće rezati plaću
Foto: EPA

Za razliku od nekih engleskih klubova koji su smanjili plaće igračima i otpuštali radnike, londonski premierligaš Chelsea odlučio je zadržati sve nogometaše i zaposlene te im isplaćuje plaće u punom iznosu.

Ruski milijarder i vlasnik Chelseaja Roman Abramovič tako je još jednom oduševio britansku, ali i svjetsku javnost svojim ponašanjem tijekom pandemije koronavirusa.

On je već ranije stavio klupski hotel na Stamford Bridgeu na raspolaganje medicinskim radnicima dok traje borba s koronavirusom. Klub je uplatio veliki iznos za borbu protiv koronavirusa, ali i pomogao domovima za žrtve obiteljskog nasilja.

Chelsea pomaže od početka krize

Naime, tijekom pandemije u Velikoj Britaniji se broj zlostavljanja žena i djece te zahtjeva za pomoć povećao za 25 posto. Dodajmo kako je prošle godine u Velikoj Britaniji 1,6 milijuna žena pretrpjelo jedan od oblika obiteljskog zlostavljanja.

Chelsea je pokrenuo i niz internetskih tečajeva za pomoć djeci u vrijeme dok su zatvorena u kućama zbog pandemije. Prema pisanju engleskih medija, Abramovič je tijekom krize zbog koronavirusa izgubio oko 2,5 milijardi eura.

Njegovo bogatstvo procjenjuje se na oko deset milijardi eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara