Acino triježnjenje: Imam bad feeling, prešaltavam se brže od menadžmenta i igrača

Acino triježnjenje: Imam bad feeling, prešaltavam se brže od menadžmenta i igrača

Foto: Cropix/ Vladimir Dugandžić

NOĆ baš i nije bila prospavana, ali igrači Cedevite trezveno su slagali dojmove po povratka iz Trevisa. Na analizu s novinarima u Esplanadu došla je kompletna momčad, a prvi je krenuo Aco Petrović, s kojim smo i najduže ostali u razgovoru. Sinoć mu se omaknuo osmijeh kada je na press konferenciji kolega pitao je li mu poseban gušt pobijediti Jasmina Repešu, i iako kaže da je za njega Treviso već davna prošlost i da apelira na hitno otriježnjenje momčadi, jasno da se Aco vratio preponosan.

Ipak, prvo što je napravio bila je javna pohvala Marku Popoviću.

"Čestitam mu na jednoj od najboljih utakmica, zaslužio je naslov. Ne samo zbog double-doublea, već i zbog činjenice da Uniks bez njega i s njim u obrani nije bila ni približni ostalim momčad. Velika večer za Marka."

"Iza nas je fantastična sezone, ali zna se da bi ona bila savršena tek kada bi se plasirali u Euroligu. Čestitam svojim igračima. Pokazali su profesionalizam koji se rijetko susreće. Ponajprije zbog stanja u kojem su gore došli. Draper i Baždarić s ozljedama koljena, Vuk na injekcijama, Edwards - neću ni spominjati... A sjetite se kakvu smo obranu igrali na jednom Smithu."

Obrana je nešto što kod Cedevite do sada baš i nismo viđali, pa je Aci značilo što je treće mjesto izvukao baš na mišiće.

"Gledajte, obranu treba gledati kroz prizmu da se protiv obrana kao što je Uniksova još nismo susretali. Igrali smo protiv strašno jake momčadi koja je na bizaran način ostala bez Eurolige u kvalifikacijama koja je protiv nas odigrala obranu - fantazija. Dok smo se mi u drugom periodu utakmice adaptirali, dok smo promijenili naš sistem igre i naš način branjenja njihovih glavnih raspoloženih igrača...Opet, ako znamo da smo im došli na devet razlike, i imali četiri izgledne prilike za vodstvo, da je samo jedan taj koš ušao, imali bismo neizvjesnu završnicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon poraza odmah smo pogledali utakmicu Seville i Benettona, koja je ličila na rat više nego na utakmicu. Tog trenutka postalo nam je jasno što moramo napraviti, posebno jer smo bili u šuterskoj krizi, obrana je bila ključ. Preko noći smo promijenili način, okrenuli smo se fantastičnoj obrani i onog trenutka kada smo u posljednjoj četvrtini pogodili one četiri trice, a to je naš trademark, kada smo pogodili sve što nismo pogađali preostalih sedam četvrtina na turniru - došli smo u priliku da dobijemo utakmicu."

"Ipak, nešto im moram i zamjeriti. A zamjeram im to što u posljednje vrijeme više čitaju novine nego što mene slušaju."

Čeka nas veliko suparništvo sa Zagrebom u prvenstvu,  i moramo se što prije dovesti u red i prešaltati... Imam  neki bad feeling, jako se bojim. Igrači moraju napraviti autoizloaciju dok je na vrijeme. Osjećam opasnost iza ugla, imat ćemo vremena za slavlje kada završi sezone i kada se i kako plasiramo u Euroligu"

"Moram priznati da se brže prešaltavam s natjecanja na natjecanje od klupskog menadžmenta i uprave, čak i igrača. Ja sam već sinoć nakon Benettona počeo razmišljati o dvije samo naizgled lake utakmice protiv lakih protivnika u prvenstvu. No za nas ovako potrošene, neće to biti nimalo lake utakmice. Treviso je već arhiviran i bilo bi bolje da to iza sebe ostavi i cijeli klub"

Što je ono što će Cedevita trebati ako zaista izbori Euroligu?

Ovog trenutka ne bih o tome, treba prvo gdje će Cedevita završiti sljedeće godine. Moguće je da završi u Eurocupu, da dobije pozivnicu, moguće je da izbori Euroligu, a moguće je i da ne bude nigdje. U najcrnjem scenariju. Treba pričekati koji će scenarij biti u igri, i onda treba racionalno, trezveno odrediti kojim putem klub mora i može ići dalje. To nije na meni već na klupskom menadžmentu."

"Moji planovi, dan nakon prvenstva moram otići na operaciju glasnica i tek nakon toga ću odlučiti što i kako dalje", distanciran je Aco..

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara