Adriano priznao da je bio na rubu: I ja sam skoro završio kao Enke

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

NAPADAČ Flamenga i brazilske nogometne reprezentacije Adriano (27) otkrio je u razgovoru za La Repubblicu kako je i on patio od depresije kao i nedavno tragično preminuli Hannoverov vratar Robert Enke.

Njemački je vratar šestogodišnju bitku s opakom bolešću izgubio u utorak bacivši se pod vlak, a Adriano kaže da se slična sudbina mogla dogoditi i njemu.

"Depresija postoji u sportu i to je problem koji se ne smije podcijeniti. Nužno je baviti se njime. I ja sam bio pogođen depresijom i ono što se dogodilo Enkeu lako se moglo dogoditi i meni",  rekao je Adriano, koji je nakon Juventusovog vratara Gianluigija Buffona drugi svjetski slavni nogometaš koji je priznao problem s depresijom.

"Meni se to dogodilo 2004. godine nakon smrti mog oca. Bilo mi je užasno teško i na kraju sam počeo piti. Učinio sam to jer sam negirao da imam problem, izbjegavao ga i zato što sam imao problema s nesanicom. Potpuno sam bio zaboravio na probleme i odgovornosti koje sam imao",  dodao je bivši napadač milanskog Intera i trenutno najbolji strijelac brazilske Serie A s 18 postignutih golova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara