Agent Kecman, Dušan Kecman, 006: Znao sam da je pravac šuta dobar

Tekst: Totalsport
Foto: Cropix

JUNAK pobjede Partizana protiv Cibone 75:74 u finalu NLB lige u zagrebačkoj Areni pred više od 16.000 gledatelja, Dušan Kecman, za srpski Blic je još jednom odvrtio film posljednje sekunde šokantnog produžetka.

Nakon trice Bojana Bogdanovića za vodstvo Cibone 74:72, semafor je pokazivao da je do kraja ostalo 0,6 sekundi. Kecman je primio loptu, a u trenutku kada ju je šutnuo prema košu, ostala je jedna desetinka sekunde.

"Loptu uzmeš, šutneš i nadaš se da će ući. Jedno što sa sigurnošću mogu tvrditi jest da sam odmah vidio da je pravac dobar. A hoće li lopta proći kroz obruč, odbiti se od ploče ili od obruča, to nisam mogao znati. Ali sada to više nije niti bitno, to je trenutak koji pripada povijesti", kaže Kecman.

Smatra da je njegova momčad i lakše mogla osvojiti svoj četvrti naslov prvaka regionalne lige.

"Da smo odrađivali posao na terenu kao što smo to radili tijekom cijele sezone, ne bi bilo riječi o meni već samo o novom trofeju Partizana. Imali smo puno prilika riješiti utakmicu bez šokova i većih uzbuđenja, ali smo redovito propuštali sve te prilike te pružali našem velikom rivalu Ciboni šansu da nas pobijedi. Srećom, niti oni nisu koristili svoje prilike", prokomentirao je utakmicu Kecman.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara