"Ako Hellebaut ima srce sedmobojke, onda u mojoj Blanki kuca srce desetobojca"

"Ako Hellebaut ima srce sedmobojke, onda u mojoj Blanki kuca srce desetobojca"

"STOJIM iza ovog srebra jer sam ga zaslužila pobjedama tokom cijele sezone", izjavila je najbolja hrvatska sportašica na primanju u Hrvatskoj kući u Zhaolongu, organiziranom u čast njenog osvajanja srebra u Pekingu.

"Nisam ga osvojila ovdje, ali imam dovoljno vremena da osvojim sva zlata. Bila sam tužna i sretna, ali na kraju srebrena medalja je moja", prenosi Radio Dalmacija Blankine utiske nakon osvajanja druge najvrijednije medalje.

"Nisam osvojila zlato u Pekingu, ali imam vremena za pobrati sva zlata"

Blanka je otkrila da su je usprkos razočaranju zbog izostanka zlatne medalje, zamalo oblile suze radosnice: "Gotovo sam zaplakala kada sam pročitala prve pozitivne komentare i kada su me počeli nazivati ljudi iz Hrvatske. Voljela bih da sam Hrvatsku učinila još ponosnijom, ali biti će još prilika".

Blanka kaže kako se nije bahatila kad je izjavila da je u Peking došla po zlato, već je jednostavno željela da svi na nju budu ponosni.  "Ne mogu si ništa prigovoriti jer sam dobro skakala. Nisam nikad otpisala Hellabaut jer znam da se ona uvijek vrhunski priprema za velika natjecanja", s respektom govori Blanka o svojoj protivnici, atletičarki koja cijele prošle godine nije išla više od dva metra, ali kad je bilo najbitnije preskočila je sve što je preskočiti trebalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bojan Marinović: "Ovo je jedini put da je za srebro na na Olimpijskim igrama bilo potrebno 205"

Trener srebrene Blanke bio je presretan srebrom, a napomenuo je i koliko je njen rezultat velik: "Što da kažem, ovo je jedini put da je za srebro na na Olimpijskim igrama bilo potrebno 205".

Joško Vlašić: Blanka je izgubila od protivnice koja je ne bi pobijedila u sljedećih 100 natjecanja

Otac proslavljene visašice istakno je težinu natjecanja koje je Blanka okončala kao druga: "Blanka je pokazala veliku hrabrost i dostojanstvenost nakon jednog teškog natjecanja koje je trajalo skoro dvaput duže od uobičajenog. To je sport, izgubila je od protivnice koju je poljubila sreća i koja Blanku ne bi dobila u narednih 100 natjecanja. Ako Hellebaut ima srce sedmobojke, onda u mojoj Blanki kuca srce desetobojca", izjavio je ponosni otac Joško.

A.K.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara