"Ako i bude remi, garantiram da će sve biti čisto"

SLAVEN BILIĆ i Niko Kranjčar razgovarali su s novinarima BBC-a te su obojica najavili kako će naša momčad ići na pobjedu, iako Bilić i bod s Wembleya smatra dobrim rezultatom.

"Uzeti bod na Wembleyu uvijek je dobar rezultat, ali nitko ne može igrati na bod. Mi ćemo učiniti sve da se predstavimo u najboljem svjetlu", rekao je Bilić oštro odbijajući tvrdnje kako će Hrvatska pomoći Engleskoj.

"Dolazimo odigrati jednu ozbiljnu utakmicu. Pokušat ćemo Engleze držati što dalje od našeg gola, ali to je lako reći. Nitko nije favorit u gostima kod Engleza  i mi bismo bili sretni kada bismo osvojili makar bod, no garantiram ako tako i bude, sve će biti čisto. Mi ćemo se držati naše igre", kazao je naš izbornik.

"Ovo će biti velika utakmica, san je svakog igrača zaigrati na Wembleyu", govori Bilić.

BBC-eve novinare zanimalo je i što Bilić može reći o njihovom izborniku. "McClaren je dobio ono što je želio, pozitivan rezultat za Englesku u subotnjem srazu Izraela i Rusije. Mislim da je to zaslužio. On zaista nema sreće, u svakoj utakmici nedostajalo mu je nekoliko bitnih igrača", smatra Bilić.

"Bit će ovo teška utakmica za obje momčadi, ali nadam se da ćemo mi biti bolji", zaključio je naš izbornik.

"Izrael je pokazao što znači poštenje u sportu"

Niko Kranjčar kazao je za BBC kako utakmica na Wembleyu sigurno neće biti samo formalnost te da Englezi ne smiju misliti  kako će se kvalificirati preko Hrvatske. "Dolazimo na Wembley pokazati koliko smo dobri. To je ono što želimo. Imamo veliku odgovornost i moramo dati sve od sebe da pobijedimo. Izrael je u utakmici koja im nije ništa značila pokazao što znači pošteno igrati i dali su zaista svoj maksimum protiv Rusije", smatra Niko.

"Znamo gdje je engleska snaga. Jako smo iznenađeni što se dosad nisu kvalificirali, ali sada je sve u njihovim rukama. Imaju potrebnu kvalitetu, ali mislim da im neće ni u kojem slučaju biti lako kvalificirati se", rekao je Niko.

"Znam da će nam Wembley odgovarati. Osjećamo se mnogo ugodnije na kvalitetnim travnjacima, na kojima možemo kontrolirati loptu. I na Wembleyju ćemo nastojati što više biti u posjedu lopte. Jednostavno, osjećam da će nam sve okolnosti odgovarati i osjećam da ćemo Europi i svijetu pokazati koliko smo jaki. Utakmice poput ove s Englezima idealne su za demonstraciju snage. Osobno vjerujem da je ova Hrvatska doista spremna za velike stvari", rekao je Niko.

A.H.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara