Ovaj Alijev odgovor dječaku oduševio je svijet

Ovaj Alijev odgovor dječaku oduševio je svijet

Foto: Getty Images / Guliver Image

LEGENDARNI Muhammad Ali bio je poznat po britkom jeziku, znao je riječima rušiti svoje suparnike bez da bi nogom kročio u ring, ali jedan od njegovih najnezaboravnijih intervjua nije bio posvećen vrijeđanju svojih suparnika. Odgovor koji je dao dječaku iz publike gostujući na ESPN-u na pitanje "Što će napraviti kad prestane s boksom", odgovorio je filozofski - uostalom kako je jedino on znao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Stvarno ne znam, ali ću vam reći nešto zbog čega ćete se dobro zamisliti. Kad malo bolje pogledate, životni vijek nije tako dug, ako ste 30-godišnjak, osam godina svog života ste prespavali. Koliko ste vremena u ta tri desetljeća potrošili na putovanja? Barem još dvije godine, znači ukupno deset godina otišlo je u vjetar. Koliko ste od toga bili u školi, u SAD-u se školuje 12 godina, prosječno ste oko šest sati dnevno bili u školskoj klupi, što znači da ste tri godine sjedili u učionici. A kad tome dodate vrijeme provedeno gledajući filmove, pa na zabave, utakmice, odlaske u kino... To su još dvije godine provedene na gluposti. Ukupno osam godina spavanja, dvije godine na putovanjima, tri godine u školi i još dvije godine provedene zabavljajući se," počeo je Ali pričati i potom poentirao kako to jedino on zna:

"Kako ću provesti svoju mirovinu? Svih 60 godina probat ću potrošiti korisno i pripremiti se na trenutak kad ću sresti boga na nekom boljem mjestu. Je li ti to ima smisla?," rekao je Ali i dobio gromoglasan aplauz publike.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara