Ameri se dosjetili kako zaraditi: Formula 1 dolazi na ulice New Jerseyja?

Ameri se dosjetili kako zaraditi: Formula 1 dolazi na ulice New Jerseyja?

Foto: AFP

GRADONAČELNICI Weekhawkena i West New Yorka, gradića u državi New Jersey, koji su praktički povezani s New York Cityjem, najavili su želju za domaćinstvom utrke Formule 1 u skoroj budućnosti.

Richard Turner i Felix Roque u zajedničkom su priopćenju naveli kako su pokrenuli preliminarne razgovore sa skupinom investitora kako bi najranije od 2013. doveli Formulu 1 u okrug. Dodali su kako istražuju provedivost i potencijalnu ekonomsku dobit od utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U ovim ekonomski nesigurnim vremenima kada je svaki izravni ili neizravni izvor prihoda od vitalne važnosti, domaćinstvo utrci Formule 1 bi moglo biti vrlo pozitivna podrška našim građanima. U tu svrhu smo pokrenuli razgovore sa skupinom ulagača kako ne bismo utrku organizirali novcem poreznih obveznika'', stoji između ostaloga u priopćenju dvojice gradonačelnika.

Jedna od ideja je da se utrka održi na ulicama uz rijeku Hudson s pogledom na spektakularne nebodere na Manhattanu.

Inače, SAD će od 2012. ponovno imati  jednu utrke Formule 1, a domaćin će biti Austin u Teksasu. No, prvi čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone više je puta isticao kako ne bi imao ništa protiv dviju američkih utrka u kalendaru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara