Amerikanci utučeni nakon hokejaškog poraza: "Srebro dobivaju gubitnici"

Amerikanci utučeni nakon hokejaškog poraza: "Srebro dobivaju gubitnici"

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

HOKEJAŠI Sjedinjenih Američkih Država bili su sasvim blizu da Kanađanima, domaćinu Zimskih olimpijskih igara, oduzmu uvjerljivo najdraže i najcjenjenije zlato.

Samo 24 sekundi prije kraja regularnog dijela, velike finalne utakmice olimpijskog turnira u hokeju na ledu, Zach Parise je izjednačio rezultat na 2:2 te je time otvorio šansu Amerikancima da u produžetku traže "osvetu za Salt Lake City". Podsjetimo, da je na američkom tlu, 2002. godine, Kanada pobijedila SAD u finalu turnira.

No, opet su pobjednici na kraju postali kanadski hokejaši koji sve mogu zahvaliti strijelcu u produžetku Sidneyju Crosbyju.

"Nisam vidio pak u mreži, samo sam čuo da svi urlaju. Mogao je biti bilo tko, mogao je zabiti bilo koji igrač iz naše svlačionice. Samo je bilo bitno da mi slavimo", vikao je 22-godišnji Crosby, kojeg svi odavno već zovu nasljednikom hokejaške nekadašnje ikone, Waynea Gratzkyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanci su bili utučeni i nikakva utjeha pritom nije bila kvalitetna.

"Može se osvojiti zlato na Igrama, može se osvojiti i bronca. No, srebro dobivaju poraženi. To su činjenice", tužan je bio njihov obrambeni igrač Jack Johnson.

"Bili smo jedan jedini udarac daleko od zlata. Jedan smo trebali pogoditi prije no što to učine oni. Nažalost."

Baš u doslovno svakoj izjavi igrača bilo je primjetno eruptivno oduševljenje s jedne te potpuna nemoć i žalost s druge strane.

"Ljudi moji, imam zlato oko vrata i nitko mi ga ne može uzeti. Ovo je vrhunac, apsolutni vrhunac svega", urlao je prvi vratar Kanade Luongo, koji je tijekom turnira zamijenio na vratima Brodeura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara