LIGE PETICE

Anarhija u Napulju: Napali trudnu ženu zvijezde, još dvije pobjegle iz grada

Anarhija u Napulju: Napali trudnu ženu zvijezde, još dvije pobjegle iz grada
Foto: Gulliver / Getty Images

DO PRIJE samo deset dana Napoli je bio jedna od najjačih talijanskih momčadi i favorit skupine Lige prvaka. Sada su u potpunom kaosu i na korak do raspada.

Sve je počelo nakon poraza od Rome u derbiju Serie A. Osebujni predsjednik Aurelio De Laurentiis tada je naredio da igrači idućih tjedan dana moraju provesti u izolaciji. Naložio im je da u tom razdoblju karantenu smiju napustiti samo za važne utakmice protiv Salzburga i Genoe, obje na domaćem terenu. 

Igrači su se pobunili protiv takve odluke, a na njihovu stranu stao je i trener Carlo Ancelotti. Umjesto u karantenu klupskim busom, otišli su kući svojim autima. Isto su napravili i poslije utakmice sa Salzburgom (1:1) nakon koje je krenuo raspad sistema. Vlasnik kluba saznao je tko su vođe pobune i objavio da ih tjera iz kluba, a u cijelom kaosu jedan od igrača htio je tući gazdinog sina. Naravno da u takvoj atmosferi Napoli nije uspio pobijediti ni slabu Genou (0:0), pa su se u bijesu prema igračima vlasniku kluba pridružili i navijači. 

Zatim je krenuo novi, najgori val nasilja koji može, ali i ne mora, biti povezan s aktualnom krizom u momčadi. Jer provale u stanove, kuće i automobile nogometaša u Napulju te pljačkanje njih nasred ulice pod prijetnjom oružjem događaju se i kada klubu za koji igraju ide sjajno. Ali sada pogoršavaju ionako tešku situaciju.

Prvo je provaljeno u Allanovu kuću. U vrijeme provale u njoj je bila samo igračeva supruga u sedmom mjesecu trudnoće. Naravno, kada je vidjela maskirane razbojnike, prestravila se. Odmah je s dvoje djece napustila kuću i otišla živjeti u hotel, gdje im se ubrzo pridružio i suprug. 

Zatim je provaljeno u automobil Piotra Zielinskog pa je njegova žena u strahu pobjegla obitelji u Poljsku. Poučena ovim primjerima i u strahu za vlastitu sigurnost, grad je napustila i supruga Lorenza Insignea. Iz stana u kojem živi s njim preselila se kod roditelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara