Ančić se vraća tenisu!

Tekst: M.P.
Foto: AFP

MARIO ANČIĆ se vraća na teniske terene, najvjerojatnije krajem siječnja 2010. Odlična je to vijest za hrvatski tenis, ali i za splitskog tenisača koji je posljednje dane proveo u SAD-u na detaljnim liječničkim pregledima. Rezultati su dobri, a ako stigne i konačna potvrda, Supermario će za nekoliko dana početi s lakšim treninzima.

"Sve je zasad u najboljem redu, još samo čekam posljednje nalaze koji će biti gotovi za nekoliko dana. U slučaju dobrih vijesti, trebao bih dobiti ‘otpusno pismo’ od liječnika, odnosno njihovu dozvolu za povratak treninzima. Neću se žuriti, preskočio bih nastup početkom godine na Australian openu, a prvi bih pravi nastup imao krajem siječnja na nekom od europskih ATP Challengera", otkrio je hrvatski tenisač za Večernji list.

Ančić pauzira još od svibnja i turnira u Kotzbuehelu gdje je ponovno osjetio posljedice mononukleoze koju je prebolio u 2008. godini. Doktori su mu savjetovali da stane na loptu, a Mario se posvetio svom drugom zvanju, onom pravničkom.

"Kako stvari stoje, svoje ću stažiranje uskoro morati na dulje zamrznuti i započeti pripreme za sljedeću sezonu. Provedeno vrijeme na tom poslu mi se računa, a ostatak ću odraditi poslije. Tenis ponovno ima prednost",  objašnjava Ančić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara