Ančić: U drugom kolu čekam Karlovića

Ančić: U drugom kolu čekam Karlovića

MARIO ANČIĆ uspješno je preskočio prvu stepenicu zagrebačkog ATP-a, kovčege će večeras pakirati još jedan Rus. Nakon Igora Andreeva kojeg je prvog dana turnira izbacio naš Marin Čilić, slobodno je dobio i Dmitri Tursunov.

Ančić se pred novinarima pojavio vidno umoran, uostalom, za njega ovo nije bio lagan meč. Rus igra neki drugi tenis i dobro ga je namučio u drugom setu.

"Očekivao sam težak meč, takav sam upravo odigrao. Točno sam znao kako će Tursunov igrati, znao sam što me s njim čeka. Njegova je igra specifična bez obzira na to tko se nalazi s druge strane mreže. Ne dopušta vam da uhvatite ritam, imao sam problema tijekom meča, mogli ste i sami vidjeti. No, jako sam zadovoljan svojim servisom, to je vrlo važno za nastavak turnira, daje mi zalet na ovakvoj podlozi." - kazao je Ančić netom nakon meča.

Prvi set bio je, kako tvrdi i sam Ančić, bez ritma, gotovo monoton. Pravi problemi nastali su u drugom setu, pala je koncentracija i zakazao servis. Za Tursunova sasvim dovoljno da krene naprijed i, na kraju, dođe do izjednačenja u setovima...

"Imao sam problema s reternom, vidjelo se da me drži u šaci. A i postotak prvog servisa bio mu je jako visok." - prokomentirao je Ančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nema tog naslova koji će za Marija značiti koliko i onaj Davisov. Na teren sada izlazi jedan sasvim drugi igrač, jedan od onih koje svojatamo ii etiketiramo im imena po onome zbog čega su nas zadužili... 

Današnjom pobjedom Mario je izjedančio skor međusobnih omjera s Tursunovom. Podsjetimo, Rus ga je tukao na Mastersu u Parizu, te na Long Islandu, izgubio je samo u Boci Raton 2004. godine.

"Od Pariza se puno toga promijenilo u mojoj igri. Bolje serviram i konačno više izlazim na mrežu. Stalno tražim tu šansu da izađem naprijed, to se vrlo dobro vidjelo i u ovom meču. Miksao sam sa slajsom, servirao sam odlično, što je vrlo bitno kada igrate na ovako brzoj podlozi." - tvrdi Mario.

Ukoliko Ivo Karlović sutra dobije Nijemca Schuettlera, drugo kolo donijet će publici pravu poslasticu. Iako bi Ančić u susret s "Divom sa Šalate" ušao kao definitivni favorit, nikad se ne zna, kada s druge strane mreže imate momčadskog kolegu...

"Volio bih igrati s Karlovićem i ako se to dogodi, bit ću maksimalno koncentriran. Moram misliti na svoju igru, bez obzira na to tko se nalazi s  druge strane." - zaključio je Ančić.

D.R.
Foto: Dragan Predojević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara