NAPAD NA ZVEZDAŠE U SPLITU

ANKETA Evo što građani Zagreba misle o napadu na zvezdaše u Splitu

ANKETA Evo što građani Zagreba misle o napadu na zvezdaše u Splitu
Screenshot: Index Video

NAPAD splitskih huligana na sportaše vaterpolskog kluba Crvena Zvezda udarna je tema u Hrvatskoj i Srbiji protekla dva dana.

Vaterpolisti Zvezde napadnuti su u subotu u kafiću na splitskoj Rivi, gdje su došli na piće uoči utakmice s Mornarom. Utakmica regionalne lige do daljnjeg je odgođena.

Napadači su prepoznali zvezdaše po klupskim obilježjima, tražili su da skinu Zvezdine trenirke, a potom ih verbalno i fizički napali. 

Trojica napadača su u pritvoru, a policija traga za još dvojicom. 

Policija je jutros objavila i detalje napada.

"Razlog napada bila su klupska obilježja na odjeći stranih državljana, te su napadači, u namjeri da oduzmu klupska obilježja, strane državljane više puta udarili šakama, nogama i palicama po tijelu te od 29-godišnjeg stranog državljanina zahtijevali da im preda klupski dres. Počinitelji su ga pritom nazivali pogrdnim imenima i prijetili mu, a nakon što je 29-godišnjak u bijegu skočio u more, od njega su i nadalje, uz prijetnju nožem zahtijevali predaju odjeće s klupskim obilježjima, a što je on na kraju i učinio", izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Reakcije iz Srbije su žestoke. Srpski sportaši traže jaču zaštitu na gostovanjima u Hrvatskoj, iz Zvezde poručuju da su u Splitu doživjeli pokušaj linča, a vlasti koriste incident u dnevno-političke svrhe. Što u svemu kažu građani u Hrvatskoj? Odgovore smo potražili na ulicama Zagreba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara