Ante Rukavina nije Zajecova misija

Tekst: Dea Redžić
Foto: AFP, Index 

ANTE RUKAVINA na odmoru je u Šibeniku i nije komunicirao s Velimirom Zajecom, koji je ovih dana posjetio rodbinu u Ateni. Zajecov obilazak Panathinaikosa, kluba u kojem je njegov utjecaj neprekidan, nije bio aktivne prirode.

Prije nego što se ozbiljno uhvati u koštac sa slaganjem momčadi za sljedeću sezonu, Zajec je tek obišao "sveto mjesto", opustio se i duboko udahnuo za ono što ga čeka. Kruno Jurčić i Zoran Mamić potrošili su još jednu godinu, jer Zajecu ne preostaje drugo nego opet uigravati ekipu da "narednih sezona primiriše Ligi prvaka". Ovaj put bit će to uz manje glamura, jer Mamići su već  najavili pojačavanje domaćim snagama, dok Zeko smatra da je Dinamo već dovoljno jak. Valjda mu te riječi neće postati preteško breme.

Hrvatski klubovi ne mogu platiti Rukavinu

"Nije se pregovaralo niti s Rukavinom, niti s Galinovićem. S Rukavinom se nisam niti vidio, već sam, kada su me dolje pitali, rekao da se radi o igraču koji je uvijek zanimljiv. I to je sve. Pohvalno sam govorio i o Galinoviću, ali to je priča od koje neće biti ništa. Mi imamo Butinu i velike nade polažemo u Kelavu i Lončarića. Moramo forsirati naše mlade igrače", rekao nam je Zajec, koji je svjestan da Rukavina godišnje u Panathinaikosu zaradi i do 700 tisuća eura.

"Tu cijenu naši klubovi ne mogu pratiti. Mislim da nikakva posudba nije opcija jer odlaskom Salpingidisa otvara se dodatni prostor za Rukavinu i nadam se da će on taj prostor iskoristiti."

Salpingidis se u 29. vraća u svoj PAOK, a Rukavina je već prije istaknuo da u Ateni želi čekati svoju priliku.

"Moram priznati da po prvi put čujem takvo što. Igram u najboljem grčkom klubu u kojem imam odraditi još dvije godine ugovora i, mada godi kada te spominju u kontekstu pojačanja, prelaskom u Atenu i PAO otišao sam korak dalje od Hrvatske i HNL-a pa se zato ne mislim tako brzo vraćati", rekao nam je Šibenčanin prije točno mjesec dana, u razgovoru uoči maksimirskog derbija, kada se aktualizirala priča oko njegovog dolaska u Dinamo.

"Rukavina je pokazao ozbiljnost"

Prošle sezone Rukavina je odigrao 19 utakmica, od toga sedam u Europa ligi. Sasvim sigurno je da želi više od tri pogotka, koliko je zabio. Minutaža mu nedostaje kako bi se približio reprezentaciji, gdje po talentu sigurno pripada.

"Rukavina je vrlo talentiran, hitar, ali svoju kvalitetu još nije dovoljno iskazao. No, s druge strane, iskazao je ozbiljnost i napredak. To me kao trenera veseli."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara