Armada: Gospodo iz HNS-a, zaboli nas "ona stvar" za petokrake, nazi simbole i prošle ratove

NAKON što je sramotna slika s tribina stadiona Armanda Picchija obišla svijet, skupina riječkih navijača na svojim je web stranicama ponosno priznala kako je sudjelovala u političkim provokacijama, odgovoru na fanatizam ultra-ljevičarskih Ultrasa Livorna.

Uslijedili su napadi medija, uz napomenu kako se Bad Blue Boysi i Torcida ograđuju od odgovornosti (iako se na  forumima službenih stranica tih navijačkih skupina  također mogu pročitati postovi osoba koje tvrde da su bile dijelom svastike!), pa je Armada brzo reagirala novim priopćenjem - direktnim napadom na uhljebljenike HNS-a i plaćena novinarska pera.

Priopćenje je objavljeno na današnji datum, i donosimo vam ga u cijelosti.

"Danas je KN ARMADA-RIJEKA u jednom uglednom dnevnom listu napadnuta i okarkterizirana kao organizator odnosno jedini sudionik "događaja" u Livornu za vrijeme nogometnog susreta Italija-Hrvatska. Sukladno opisu i naslovu potpisanih novinara, ARMADA je ta "guba" koja sramoti Hrvatsku čast svugdje gdje se pojavi, a sve ostalo je nebitno. Slučaj Livorno se ne može poreći, međutim je li je to bila pretjerana navijačka provokacija kao odgovor na jugoslovenske zastave ili uzdizanje tri prsta od strane domaćih navijača, pa čak i nekih karabinjera prilikom ulaska na stadion, neka odluči javnost i upućeniji u navijački pokret općenito.

Ugledna "pera" se hvataju izvješća iz Livorna, pa šta je trebalo pisati da su tamo bili marsovci? Kako kaže "vitez od bosne" Marković plaćenici i kriminalci. Valjda "ugledna gospoda" iz HNS-a znaju tko su plaćenici tj. koga sponzoriraju? Možda su to oni selektirani koji ovise o njihovoj milostinji ili oni "gospodskiji" koji za njih preprodaju karte na velikim natjecanjima, kao što je bio slučaj u Njemačkoj na prošlom SP. Nemamo se namjeru natezati po medijima I sa HNS-om te uglednim novinarskim imenima. Svjesni smo činjenice da imamo slabe izglede, pogotovo kada se zna da je kod nas sve politika, a tu se dobro zna "ko vedri i oblači" a tko je "raja".

Za kraj ARMADA nije priklonjena niti jednoj političkoj opciji. Za petokrake,nazi simbole i ostale odavno prošle ratove nas stvarno zaboli ona "stvar". Što se tiče plaćenika, kriminalaca i ostalih kvalifikacija lakše malo "gospodo" iz HNS-a. Tko zna možda neka danas velika gospoda u vas sutra "osvanu" kao istinski lopovi i kriminalci koji su se tijekom dugogodišnje vladavine u HNS-u dobrano "potkožili".

Umjetno zazivanje domoljublja koristeći se razminiranjem Slavonije i sličnim izjavama vama "uglednici" iz HNS-a i ne stoji jer dok se većina navijačkog puka koji vi kada kod vam se ukaže prilika dobro "izgadite" nalazila na bojišnicama diljem Lijepe naše, vi ste se uhvatili "fine" funkcije. Nisu samo "gastabajteri" i razne "Minken bojne" krema HR navijača .

Na kraju, valjda i mi guba iz Hrvatske nešto vrijedimo bez obzira što koji puta "zaigravši" se narušimo ugled Hrvatske u svijetu."

Na forumu BBB-a, dodajmo, jedan od sudionika je napisao:

"Evo ukratko - nas oko 150, od grupe Armade je bilo najviše, Slavonaca nije bilo osim ludare.. Navijanje na mahove inače dobro je uspjela provokacija sa kukastim križem.. al´ se ubrzo pojavljuju karabinjeri pa nas guraju na vrh tribine,
Livorno inače ružan grad, sve su zgrade u crvenoj boji..stadion malo sliči na Istrin..."

Torcida na službenim stranicama, pak, raspravlja o reakcijama čelnika HNS-a, poglavito gospode Zlatka Markovića i Zorislava Srebrića, a navedene su i mnoge zanimljive ideje kako se riješiti, kako tvrde, korumpiranog dvojca.

"Kad njih istrijebimo, valjda će nam ostati samo Broj 1 iz Alan Forda." - dodaje jedan od diskutanata na temu.

D.R.
Foto:
www.armada-rijeka.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara