ARMADIN BOJKOT

Armada novim priopćenjem objasnila zašto i dalje bojkotira Bišćana i Rijeku

Armada novim priopćenjem objasnila zašto i dalje bojkotira Bišćana i Rijeku
Foto: Pixell

RIJEKA se nakon duge krize vratila pobjedama. Trener Igor Bišćan radi sjajan posao nakon što je naslijedio Matjaža Keka i u nešto manje od dva mjeseca uspio je podići hrvatskog doprvaka na noge.

U posljednjih osam utakmica Rijeka je ostvarila sedam pobjeda i remi, još ne zna za poraz, i to uz gol-razliku 17:7. Posljednju pobjedu Bišćan je ostvario u Kupu, vjerojatno jedinom natjecanju u kojem Rijeka može tražiti trofej ove sezone, protiv Lokomotive nakon preokreta (2:1) i tako ostvario plasman u polufinale.

>>> Bišćan objasnio kako je preporodio Rijeku: Ovo je bitno

Usporedbe radi, Matjažu Keku trebale su dvije godine da svlada Lokomotivu. Bišćan je to učinio isprve. Slovenac je četiri puta zaredom gubio od Lokomotive, a posljednji put prije ove pobjede u utorak, Rijeka je slavila također u četvrtfinalu Kupa 2016. godine pobijedivši 3:1.

>>> Utučeni Mišković poručio Armadi: "Ovo je žalosno"

No sve to nije bilo dovoljno da se Armada predomisli i prekine svoj bojkot. Riječka navijačka skupina i dalje bojkotira Bišćana, a pogotovo njegova pomoćnika Renata Pilipovića, koji je bio dogovorio transfer u tadašnju Croatiju, i to prije zadnje utakmice u kontroverznom prvenstvu 1999. godine koje je Rijeka izgubila na bolan način.

Dosad su protestirali šutnjom i priopćenjima, a onda su se u derbiju Rijeke i Dinama prvi put oglasili i povicima. Vrijeđali su trenera, kao i predsjednika kluba Damira Miškovića, a pred kraj susreta, kada je Rijeka vodila, bakljadom su prekinuli susret.

>>> Evo zašto Armada ne podnosi Bišćana

U srijedu je Armada izdala novo priopćenje za javnost u kojem ističe da iza njihovog bojkota ne stoje interesne skupine, odnosno politika, kako se počelo spekulirati u posljednje vrijeme.

Armadino priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Ovim putem obraćamo se javnosti povodom brojnih interpretacija nekih medija, dijela navijačkog puka HNK Rijeke, ali i svih onih jeftinih klevetanja putem društvenih mreža sa lažnih profila, a sve zbog otvorenog neslaganja Armade sa službenom politikom 'Rujevice'.

Prije svega, Armada nema namjeru opetovano navoditi uzroke i pravdati svoje ponašanje, pa niti dokazivati koliko je pri tom u pravu.
Ionako neki ideali i određena načela nisu svima jača strana, posebno dok je „kruha i igara“. Armada je svjesna da bojkot i njena izdanja sa zadnjih nekoliko utakmica Rijeke nisu baš popularna i prihvatljiva većem dijelu publike, i to posebno nekim osobama.

Bez upuštanja u njihove motive neodobravanja takvog stava (da se ne koriste i neke teže riječi), zauzeto stajalište Armade nije nametnuto od strane nekih interesnih krugova kako bi se to željelo prikazati javnosti.

Neprestano se provlači teza tobožnje urote od stane nečije politike i osobnih interesa, kao i teza da 'ulica' (čitaj Armada) želi voditi klub, a da se pritom ista nerijetko uspoređuje s jednom južnom navijačkom skupinom, ne bi li se na taj način skupili jeftini populistički bodovi kod ostale publike.

Takve teorije naprosto vrijeđaju inteligenciju i u potpunosti su neosnovane. Tim više, žalosno je da se distribucija takvih dezinformacija vrši preko dijela armadinog članstva, svjesno i s namjerom njezine podjele.

Stoga, u želji da demistificiramo takve postavke, ovim putem naglašavamo da je Armada, iako malobrojna, jedinstvena, odlučna i ustrajna u svojim stavovima koji se zasnivaju na odluci svih aktivnih ekipa koje je čine na razini Upravnog odbora KN Armada Rijeka.

Ono što Armada ponovo želi istaknuti, odnosno pozvati sve ostale navijače, posebno one koje ne dijele njezine stavove, da Rijeku i dalje podržavaju svojim navijanjem te svakako dolaskom na sve njezine utakmice.

Na taj način će puno više pomoći igračima da pobjeđuju i tako svoju snagu usmjeriti prema travnjaku, a ne prema Armadi.

Završno, do stanke u prvenstvu ostalo je svega desetak dana, a zahtjevi ostaju isti.

Bez konkretnog pomaka s druge strane, Armada će i dalje pratiti Rijeku na svim tribinama, ali da pri tom neće i dalje navijati.
SAMI PROTIV SVIH!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara