Arsenal od Barcelone uzeo "novog Fabregasa"

Foto: AFP

ŠESNAESTOGODIŠNJI vezni nogometaš Barcelone Jon Miquel Toral Harper krenuo je stopama starijeg slavnijeg sunarodnjaka Cesca Fabregasa. Naime, Arsenal je potpisao ovog perspektivnog španjolskog nogometaša.

Potvrdila je to Barcelona u srijedu, čime se uvelike reprizirao scenarij sa 23-godišnjim Fabregasom. Pitanje je samo hoće li Toral dostići njegovu nogometnu slavu. Inače, Toral kao maloljetnik nije nikakvim ugovorom bio vezan za Barcelonu, te je bio slobodan za potpis s bilo kojom novom momčadi.

Premda su ranije ovog tjedna španjolski mediji pisali o svađi koja se dogodila između predsjednika Barcelone Sandra Rosella i izvršnog direktora Arsenala Ivana Gazidisa oko ovog mladog igrača, u srijedu je potvrđen dolazak u Arsenal ove mlade zvijezde, koju je londonski klub navodno platio oko pola milijuna američkih dolara.

U cijeloj je priči zanimljivo da je igračev menadžer Pere Guardiola, brat današnjeg trenera Barcelone Josepa Guardiole, a Toral Harper, pak, nije iz vedra neba završio na Otoku. Naime, s Engleskom ga zbližava majka koja je Engleskinja. Uz sve to, ironično pomalo zvuči da je ovaj mladi nogometaš nedavno snimio svoju prvu reklamu, onu za američkog proizvođača opreme Nike, baš u društvu Cesca Fabregasa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara