As Zvezde protjeran jer "nema Hrvat što tražiti na Marakani, kao ni Srbin u Hajduku"

As Zvezde protjeran jer "nema Hrvat što tražiti na Marakani, kao ni Srbin u Hajduku"

ZLATKO KRMPOTIĆ, 50-godišnji bivši igrač Crvene Zvezde i jugoslavenski reprezentativac u središtu je pozornosti na srpskoj nogometnoj sceni nakon što je tamošnjem nogometnom savezu prijavio Dragišu Binića, bivšeg asa Zvezde,  prvog kandidata za predsjednika udruženja klubova prve lige i prvoligaškog delegata zbog uvreda na nacionalnoj osnovi.

Krmpotić je Hrvat iz Zemuna i aktualni šef omladinskog pogona Crvene Zvezde, a zbog njegove nacionalne pripadnosti Binić se spustio na niske grane i izvrijeđao ga javno, putem emisije SOS programa. Binić se, naime, gostujući na televiziji založio da Krmpotić kao Hrvat dobije otkaz u Zvezdi jer prema njegovim saznanjima, Srbima nije omogućen rad u najjačim hrvatskim klubovima, Hajduku i Dinamu.

Binić je javno i nedvosmisleno izrazio svoj stav da Krmpotić nema što tražiti na Marakani, već da otputuje u Hrvatsku, gdje nema srpskih trenera. Binić, bivši Zvezdaš i povremeni jugo - reprezentativac otišao je korak predaleko i zaradio šestomjesečnu suspenziju iz nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam što reći o presudi Biniću. Podsjetit ću vas da sam, uz prijavu disciplinskom sucu FSS, s ovim slučajem upoznao i Uefu i pred nadležnim sudom u Beogradu pokrenuo spor. Ovi postupci idu paralelno pa očekujem da ću dobiti i njihova mišljenja, a šest mjeseci suspenzije je mnogo ili malo za ono što je rekao, vidjet ćemo uskoro",  rekao je Zlatko Krmpotić.

D.R.
Foto: Mondo

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara