Atletika: Ženski vis i muški dalj elitne discipline na "Hanžeku"

MOTO ovogodišnjeg IAAF Grand Prix atletskog mitinga, što će se 7. srpnja održati na stadionu Mladosti u Zagrebu, jest "Zagreb od srca" kojim i simbolično želimo potvrditi visoko 14. mjesto našeg mitinga u konkurenciji svih svjetskih mitinga.

To je na današnjoj konferenciji za tisak izjavio direktor mitinga Dražen Kroupa, naglašavajući da će, pored memorijalne utrke na 110 metara prepone, muški skok udalj i ženski skok uvis biti najelitnije discipline mitinga. U dalju, u kojem će pored našeg rekordera i srebrnog sa prvenstva Europe Siniše Ergotića, nastupati i njegovi "učenici" Luka Aračić, Mario Baković i Ivan Pucelj, nastupit će i svjetski poznati skakači Dwight Phillips i James Beckford.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U ženskom visu našoj Blanki Vlašić i Neveni Lenđel suprostavit će se Južnoafrikanka Cloethe Hestrie i Ruskinja Marina Kupcova. Naravno, na mitingu će biti i bacanje kladiva i skok s motkom, a po riječima voditelja press-službe Marina Šareca, ovakvi mitinzi i imaju svrhu promocije mladih hrvatskih atletičara, ali su ujedno i idealna prilika za provjeru snaga pred Svjetsko seniorsko prvenstvo u Parizu i Europsko prvenstvo za atletičare do 23 godine u Poljskoj.

Na programu mitinga bit će svakako i žensko kladivo, a gledatelji će s posebnom pozornošću pratiti dvoboj naših kladivašica Sanje Gavrilović i Ivane Brkljačić, kojima će menađer mitinga Harald Edletzberger sasvim sigurno naći dostojne protivnice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara