RUKOMETNI EURO

Austrijski mediji: Protiv Hrvatske smo upoznali svjetsku klasu

Austrijski mediji: Protiv Hrvatske smo upoznali svjetsku klasu
Foto: EPA, screenshot

NAKON što su austrijski rukometaši sinoć od Hrvatske doživjeli prvi poraz na Europskom prvenstvu (27:23) njihovi mediji tješe reprezentativce, svjesni da su jednostavno naletjeli na boljeg protivnika.

"Upoznavanje svjetske klase", naslov je na Die Presseu, koji kaže da je austrijski napad u prvom poluvremenu izgledao vrlo loše protiv moćne hrvatske obrane predvođene Domagojem Duvnjakom, za kojeg je Gerald Zeiner rekao da "ima ruke posvuda". Ističe i vrlo dobru partiju golmana Eichbergera, koji je skupio 10 obrana.

Der Standard tekst pod naslovom "Hrvatska je bila broj prevelika za Austriju" započinje konstatacijom da svemu mora doći kraj, pa tako i pobjedničkom nizu njihove reprezentacije na EP-u. Nadalje, piše kako je Duvnjak orkestrirao obrambenim zidom u postavi 5-1 te da nije morao provesti više od pola sata na terenu, baš kao ni Cindrić.

Napominje Der Standard kako je Lino Červar već vodio Hrvatsku do svjetske i olimpijske titule, da joj europska još nedostaje, ali da ove godine ima dobre šanse. Malo se ljute na suđenje uz opasku da su Hrvati imali status superzvijezda.

Kurier: Hrvatska je Austriji pokazala granice

Kurier je u prvom tekstu nakon utakmice konstatirao da je "Hrvatska Austriji pokazala granice", a u reakcijama ističe izjavu Janka Božovića: "Ako igrate takvo prvo poluvrijeme, onda to nije dovoljno." U tekstu izdvaja riječi Nikole Bilyka da Austrijanci "nisu bili dovoljno dosljedni" te da nisu imali rješenje za hrvatsku 5-1 obranu.

Kronen Zeitung poručuje svojim rukometašima: "Glavu gore! Prvi poraz apsolutno ne znači slomljenu nogu", odnosno kraj nada. Objašnjava da je Hrvatska puno jača od dosadašnjih austrijskih protivnika, da ovaj poraz nije neočekivan te da je Austrija još u igri za polufinale.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara