hrvatski nogometaši

Azerbajdžan opet na klupu dovodi hrvatskog trenera. Prosinečki: Neće pogriješiti

Azerbajdžan opet na klupu dovodi hrvatskog trenera. Prosinečki: Neće pogriješiti
Foto: Getty Images

NIKOLA JURČEVIĆ slovi kao jedan od kandidata za izborničku funkciju azerbajdžanske reprezentacije.

Azerbajdžanski nogometni savez i dalje, nakon ostavke Gurbana Gurbanova početkom prosinca 2018. godine, traga za izbornikom.

"Vrlo sam ozbiljno razgovarao s Azerbajdžancima. U uskom sam krugu kandidata. Kroz nekoliko sljedećih dana sve će biti poznato", potvrdio je Nikola Jurčević za Index.

Svojevremeno je, između prosinca 2014. i studenoga 2017. godine, azerbajdžanski izbornik bio i Robert Prosinečki.

"Ne bih dubinski komentirao. Jedino mogu reći da Azerbajdžanci neće pogriješiti angažiraju li Nikolu Jurčevića kojem želim sve najbolje postane li izbornik", poručio je Robert Prosinečki za Index, uz napomenu kako se dobro osjeća uoči skorašnjeg trećeg operativnog zahvata uslijed problema s divertikulumom tankog crijeva.

Azerbajdžan se nikada u povijesti nije plasirao na svjetska i europska prvenstva. Dio svjetske (1930. - 1990.) i europske elite (1960. - 1990.) bio je dok se natjecao pod zastavom Sovjetskog Saveza. U predstojećim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine u grupi je s Hrvatskom i Slovačkom te Mađarskom i Walesom.

"Kroz razgovor sam stekao dojam da se cilja na iskorak. Ambicija postoji", istaknuo je Nikola Jurčević i priznao kako bi mu prva izbornička funkcija trenutačno 107. svjetske, odnosno 26. europske reprezentacije predstavljala priznanje i izazov.

Nikola Jurčević veći dio trenerske karijere proveo je kao pomoćnik Slavena Bilića (hrvatska reprezentacija, Lokomotiv Moskva, Bešiktaš, West Ham).

Samostalnu trenersku karijeru proveo je u Dinamu, Zagrebu, Reb Bull Salzburgu i Slaven Belupu. Posljednji angažman imao je u Dinamu. 

U dosadašnjoj klupskoj karijeri dvaput je bio Dinamov trener. U prvom mandatu, tijekom 2003. i 2004. godine, osvojio je hrvatski kup i superkup. U drugom mandatu, kao nasljednik Marija Cvitanovića, smijenjen je u svibnju 2018. godine već nakon dva mjeseca zbog rezultatske krize. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara