Popis za Rio: "Ovi igrači su pokazali ljubav prema domovini"

Popis za Rio: "Ovi igrači su pokazali ljubav prema domovini"

Foto: Hina

ŽELJKO BABIĆ, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, objavio je popis rukometaša koji dolaze na prvu fazu priprema za Olimpijske igre.
 
Prvi dio pripreme odradit će se u Svetom Martinu na Muri od 15. do 19. lipnja, a Babić je pozvao 21 igrača. Na Olimpijske igre hrvatska rukometna reprezentacija putuje 29. srpnja, a ranije će odigrati pripremne utakmice protiv Švedske, Slovenije i Njemačke.
 
"Zahvaljujem se igračima koji su pokazali pripadnost, ljubav i volju za sportom, rukometom i domovinom. Pripreme za Rio odvijat će se u četiri faze. Prva je u Svetom Martinu na Muri do 19. lipnja, a ostatak bi trebao biti Split, Zadar i Opatija. No s obzirom na to da je sezona, moguće je da će doći do nekih promjena. Igrat ćemo i dvije prijateljske utakmice sa Švedskom i Slovenijom, a posljednja provjera bit će protiv Njemačke u Riju", rekao je Babić i dodao:
 
"Ne bismo se trebali zamarati problemima s kojima ćemo se susresti, trebamo samo biti optimisti, imati zajedništvo i to je jedino važno. Što se tiče ozljeda, za Marina Marića znat ćemo nakon petog tjedna, a na Kopljara, Mamića, Sliškovića ćemo na početku više paziti zbog laganih problema te će možda trenirati po posebnom programu."
 
Hrvatsku će kao kapetan u Riju, gdje momčad brani broncu, predvoditi Marko Kopljar.
 
"Pripreme kreću od danas. Svi smo došli u dosta dobrom stanju unatoč dugim sezonama. Prilagodit ćemo se svakoj situaciji u kojoj se nađemo tijekom priprema. Dat ćemo sve od sebe, a cilj je jasan - doći u najboljem stanju na Olimpijske igre i pokazati svoju kvalitetu. Do prve utakmice je još dva mjeseca i imamo dosta vremena da se dobro pripremimo", rekao je Kopljar.
 
Popis igrača za prvu fazu priprema za Olimpijske igre: 
Ivan Stevanović - HC PPD Zagreb 
Ivan Pešić - HC Meshkov Brest 
Filip Ivić - HC PPD Zagreb 
Manuel Štrlek - HC Vive Tauron Kielce 
Lovro Mihić - HC PPD Zagreb 
Domagoj Pavlović - HC PPD Zagreb 
Ivan Čupić - HC Vive Tauron Kielce 
Zlatko Horvat - HC PPD Zagreb 
Jerko Matulić - HC Chambery 
Ilija Brozović - THW Kiel 
Krešimir Kozina - HC Flensburg 
Marino Marić - HC Melsungen MT 
Marko Kopljar - HC Barcelona 
Luka Šebetić - HC PPD Zagreb 
Luka Stepančić - HC PPD Zagreb 
Luka Cindrić - HC Vardar 
Igor Karačić - HC Vardar 
Marko Mamić - HC Dunkerque 
Ivan Slišković - HC Veszprem 
Domagoj Duvnjak - THW Kiel 
Jakov Gojun - Fuchse Berlin
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara