Bad Blue Boys kreću u krvavu "akciju čišćenja"?

Bad Blue Boys kreću u krvavu "akciju čišćenja"?

INTERNETOM ovih dana kruže informacije kako Bad Blue Boys pripremaju osvetu protiv nekih subkulturnih skupina zbog ubojstva Frane Despića u zagrebačkom parku Ribnjak.

> Frano Despić sahranjen u bijelom lijesu na zagrebačkom Mirogoju

Podsjetimo, prošle je subote u parku Ribnjak ubijen 18-godišnji član skupine BBB-a, u obračunu sa skupinom mladića i djevojaka koji su u parku proslavljali rođendan jednog od svojih prijatelja.

Danas je na Mirogoju održan pogreb ubijenog Despića. Pogrebu su nazočili i pripadnici skupine BBB, koji nisu bili nimalo prijateljski raspoloženi prema predstavnicima medija koji su se tamo pojavili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama koje kruže internetom, oko 200 Bad Blue Boysa planira se u subotu, 22. ožujka, okupiti na Trgu Bana Jelačića i provesti "akciju čišćenja" u dobro poznatim okupljalištima metalaca, pankera, rokera, darkera i sličnih alternativaca.

Klubovi koji će se, kako se piše, vjerojatno naći na meti su: Močvara, Dobar Zvuk, Route 66, Hard Rock Caffe, parkovi na Ribnjaku i Opatovini te ostala mjesta na kojima se okupljaju pripadnici navedenih subkultura. Neki izvori sugeriraju i kako će pripadnici BBB svoj osvetnički pohod u djelo provesti već večeras, nakon utakmice Dinama i Zagreba.

Internetom tako kruže i poruke elektronske pošte kojima se alternativci upozoravaju da Bad Blue Boys uskoro planiraju "akciju čišćenja" te da im je "pametno kloniti se svojih uobičajenih okupljališta".

J.C.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara