Badelj je s klupe najbolje objasnio problem Nikole Kalinića

Badelj je s klupe najbolje objasnio problem Nikole Kalinića
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

TRI dana uoči utakmice Hrvatske i Argentine pojavili su se problemi u hrvatskoj reprezentaciji. Izbornik Zlatko Dalić potjerao je Nikolu Kalinića koji je odbio ući kao rezerva na utakmicama protiv Brazila i Nigerije, a zatim i preskočio jučerašnji trening. Kao razlog je naveo ozljedu leđa, ali mu Dalić očito ne vjeruje da je riječ samo o ozljedi.

"Atmosfera je fantastična. Aktualni događaj nas nije poremetio. Ovo neće utjecati na nas, mi dišemo kao jedan", poručio je Šime Vrsaljko.

Milan Badelj je bio jedan od onih koji se protiv Nigerije preselio na klupu iz taktičkih razloga. On je kao i Vedran Ćorluka tu odluku dobro prihvatio pa je njegov komentar na Kalinićev postupak bio posebno zanimljiv.

"Od fundamentalne važnosti je staviti momčad ispred pojedinca i ega. Treba zatomiti svoj ego, posebno u reprezentaciji. Treba i u klubu, ali reprezentacija je specifična jer smo rijetko zajedno. Svi trebaju staviti ego u službu momčadi", poruka je Badelja iz koje je jasno što reprezentativci misle o Kalinićevom potezu i njegovom sukobu s Dalićem.

Kako zaustaviti Messija, bilo je prvo pitanje na presici za Vrsaljka i Badelja.

"Messi je jedan od dva najbolja nogometaša svijeta i mislim da će izbornik dobro pripremiti taktiku za njega i cijelu momčad Argentine. Nadam se da ćemo biti spremni za tu utakmicu. Timski ga možemo dovesti u minimalne situacije da ugrozi naš gol", rekao je Vrsaljko.

"Gledamo sve utakmice, Argentinu posebnu. Očekujem sličnu Argentinu protiv nas kao što je bila protiv Islanda. Kratka dodavanja i traženje Messija", smatra Badelj i poručuje:

"Znam sve o Messiju, gledao sam ga milijun puta. Ako zaigram, dat ću sve od sebe da ga zaustavim."

Priprema za Argentinu?

"Naravno da nije ista kao što je bila za Nigeriju. Pritiska uvijek ima, to je najnormalnije. Velike ekipe te pritiske prežive kroz utakmice i pobjede. Sigurno je da ćemo biti ofenzivniji i kreativniji od Islanda. Znamo svi kako igramo velike utakmice..."

Hoće li igra protiv Nigerije biti dovoljna za Argentinu?

"Svaka utakmica je posebna. Nigerijci su nam bili prvi suparnik, to je nosilo teret. Odigrali smo točno koliko nam je trebalo. Ovo će biti drugačija utakmica i mislim da ćemo odigrati bolje", smatra Vrsaljko.

 

Predstavljanje reprezentacija: Argentina Predstavljanje reprezentacija: Hrvatska

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara