"Bahati Kranjčar već nas je otpisao, a ne može pobijediti Maltu"

AUSTRALCIMA se nikako nije svidio istup našeg raspoloženog izbornika Zlatka Kranjčara nakon ždrijeba u Leipzigu. "Australija se u Njemačku plasirala u dodatnim kvalifikacijama, i ako se njih bojimo, s nama nešto nije u redu." - bila je Krajnčareva rečenica koja je prelila čašu strpljenja sinova Hrvata.

Prve reakcije stigle su već u ponedjeljak iz australskih medija. "Bahati trener hrvatske reprezentacije, koji je prije tri mjeseca doživo debakl protiv gotovo smiješne reprezentacije Malte, počeo je ponižavanjem australske vrste s ciljem da što više podigne tenzije uoči početka Mundijala." - javlja australski Harold Sun.

"Nakon što je Kranjčaru ždrijeb za protivnike dodijelio Brazil, Japan i Australiju, s puno prijezira, najvjerojatnije jer se među Socceroosima nalaze čak sedmorica igrača hrvatskih korijena, otpisao je australsku nacionalnu vrstu." - navodi se dalje u tekstu.

"Australaca se ne moramo bojati. Sjetimo se kako su oni jedva prošli kvalifikacije i pokušajmo shvatiti da nemamo razloga za strah. Australija i Japan naša su velika šansa." - prenose australski mediji riječi našeg izbornika.

Sun piše i kako je Kranjčareva "provala" stigla dan nakon što su neki Australiju proglasili jednom od najslabijih momčadi koje su se plasirale na Mundijal, što nikako neće koristiti raspoloženju unutar momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tenzije s Hrvatima, koji Socceroose već nazivaju "Hrvatska 2", posebno su porasle nakon što su Joey Didulica, Anthony Šerić i Joe Šimunić objeručke prihvatili kockasti dres. No, to će za Viduku, Čulinu, Popovića, Kalača, Skoku i Miličevića i Čovića vrlo vjerojatno biti tek dodatni motiv za što bolju prezentaciju protiv Hrvatske." -navodi Sun.

"Kranjčar kao da ne može biti zadovoljniji činjenicom da će dvoboj u Stuttgartu odlučiti o sudbini dviju nogometnih nacija, a u pobjedu svoje momčadi i više je no uvjeren." - piše Sun.

Među Australcima vlada i veliko anti-markovićevsko raspoloženje koje je također započelo kada su Socceroosima na stol stigle hrvatske novine.

"Ako ne možemo pobijediti Australiju i Japan onda nismo niti zaslužili plasirati se u drugi krug. Budemo li igrali kao tijekom kvalifikacija i Brazilci nas se moraju bojati." - kazao je Marković, na što su se Australci odmah prisjetili debakla Hrvatske na Malti, koji je proglašen kao jedan od najneugodnijih iznenađenja cjelokupnih kvalifikacija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara