Balić, "general", i Džomba, "ledeni čovjek", nominirani za najrukometaše 2005. godine

Balić, "general", i Džomba, "ledeni čovjek", nominirani za najrukometaše 2005. godine

VEĆ nekoliko godina zaredom Hrvatska ima svoje adute pri izboru najboljih rukometaša na svijetu. Tako su ove godine ponovo nominirani Ivano Balić i Mirza Džomba.

U muškoj konkurenciji, koja nas naravno najviše i zanima, IHF je predložio najbolju sedmorku sa Svjetskog prvenstva u Tunisu 2005. godine.

Uz Balića i Džombu, nominirani su Rus Eduard Kokšarov, Tunižanin Wisem Hmam, Španjolac Mateo Garralda, Čeh David Juriczek i Srbin Arpad Šterbik.

IHF (International Handball Federation) donosi i kratke opise svakog od njih, pa su Ivana Balića nazvali "generalom", a Mirzu Džombu "ledenim čovjekom".

"Ivano Balić, general, - bez direktora Balića Hrvatska ne izgleda sjajno, a s njim igra olimpijskih pobjednika sjaji u bojama duge. Balić je glava, mislioc i vođa prema uspjehu hrvatskog rukometa. 2003. već je bio najbolji igrač svijeta, postao je svjetski prvak i olimpijski pobjednik. Balić je simbol uspjeha" - stoji na stranicama IHF-a.

"Mirza Džomba, ledeni čovjek - nitko nije tako ledeno hladan kao desno krilo Hrvatske kad puca na gol. Ljevoruki gospodar svih vrsta šuteva - pogađa brzo, snažno i lijepo. Igrač svjetske klase već nekoliko godina i možda najbolje desno krilo na svijetu. Njegovi golovi pomogli su Hrvatskoj da osvoji svjetsko prvenstvo u Tunsiu" - opisuju na IHF-u Mirzu.

Spomenimo još da je Baliću ovo treća nominacija zaredom, a Džombi druga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2003. Balić je bio izabran za najboljeg igrača, a 2004. godine najbolji je bio Nijemac Henning Fritz. 2004. godine Džomba je bio na trećem mjestu s 9,7% glasova, a Balić na četvrtom s 9,2 % glasova.

Lijepa najava uoči Europskog prvenstva u Švicarskoj koje počinje 26. siječnja.

>>> Glasati za naše rukometaše možete ovdje.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara