"BANČILI SU PO ZAGREBU I BJEŽALI IZ HRVATSKE" Srpski izbornik teško optužio igrače

"BANČILI SU PO ZAGREBU I BJEŽALI IZ HRVATSKE" Srpski izbornik teško optužio igrače

Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell

DEBAKLOM je završio nastup srpske rukometne reprezentacije na nedavnom EP-u u Hrvatskoj.

Srbija je u šest mečeva pobijedila samo jednom, dok je svih ostalih pet utakmica uvjerljivo izgubila, za tek 12. mjesto od 16 sudionika Eura. 
 
Slavlje (29:26) nad Islandom u zadnjem kolu prve faze bilo je tek iznimka jer su prije i poslije toga pravilo bili i ostali porazi.
 
Od Hrvatske (22:32) i Švedske (25:30) u prvoj fazi po skupinama, a zatim od Norveške (27:32), Francuske (30:39) i Bjelorusije (27:32).
 
Njihovim igrama posebno je ogorčen temperamentni izbornik Jovica Cvetković.
 
On je prije meča s Francuzima nadahnuto pozvao Hrvatsku da u Areni Zagreb navija za Srbiju.
 
Ali onog koji je tražio pomoć od Hrvata, izdali su njegovi Srbi. Cvetković je zbog toga tijekom utakmice s Francuskom bio potpuno rezigniran i razočaran, što se vidjelo na snimkama i fotografijama s meča.
 
Dok su se suparnički igrači koji su nekoliko puta osvojili sva zlata, pri njihovu vodstvu od desetak golova razlike bacali "na glavu" za loptom, srpske zvijezde stajale su i gledale. 
 
Zato je nakon utakmice Cvetković poručio: "Sve ono što su bile greške, neiskustvo i neuigranost, prihvaćam na sebe. Ali nikada neću prihvatiti i shvatiti da se ne daje posljednji atom snage za svoju zemlju. Srbija je danas pala na tom ispitu."
 
Nakon što je pala i utakmicu kasnije protiv Bjelorusije, posramljeno se vratila kući.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cvetković je sada podnio izvješće Rukometnom savezu Srbije, u kojem otkriva nevjerojatnu nedisciplinu njegovih igrača. 
 
Telegraf piše da je dobio na uvid izvještaj, u kojem piše da su kolovođe anarhije bili najbolji igrač Petar Nenadić, zatim Darko Đukić, Dobrivoje Marković i Nemanja Zelenović.
 
Izbornik piše da su oni "lumpovali po prijestolničkim lokalima u komšiluku", dok ih je čuvala hrvatska policija i da su pojedinci čak rezervirali kartu za povratak prije kraja treće utakmice prve runde Eura.
 
"Neugodnim iznenađenjima nije bilo kraja. Prije odlučujuće utakmice s Islandom, Petar Nenadić je odluku da više neće nastupati za reprezentaciju objavio u intervjuu danskoj televiziji", piše Cvetković i dodaje:
 
"Istovremeno sam saznao da je sedam igrača rezerviralo avionske karte za povratak u Beograd nakon prve faze natjecanja." 
 
Izbornik Srbije piše i da ga je potpredsjednik Rukometnog saveza Dragan Škrbić provocirao pred stručnim stožerom, ali da mu se potom ispričao, što je Cvetković i prihvatio.
 
Igrači tvrde suprotno. Darko Đukić šokiran je izvještajem.
 
"Ništa od toga nije istina. Ja nijednu večer nisam izašao. To može potvrdi moj cimer Nemanja Ilić, kao i Petar Nenadić, s kojim sam svaku večer sjedio u sobi. Ni on nije izlazio. Upire prstom u nas, a mi smo bili najbolji strijelci u kvalifikacijama i odveli Srbiju na Europsko prvenstvo", govori Žukić i poziva izbornika:
 
"Neka pokaže tu potvrdu hrvatske policije da su nas čuvali, ali sam siguran da je nema".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara