Bandić dovodi košarkaški Final Four u Zagreb?!

Tekst: M.P.
Foto: Nenad Dugi (Cropix)

KAKO sada stvari stoje, Cibona svog spasitelja neće pronaći u Emilu Tedeschiju i Atlantic grupi.

Sapunica oko preuzimanja kluba iz Savske već neko vrijeme puni novinske stupce, a priča je kulminirala u ponedjeljak kada je prehrambeni gigant rekao konačno ne iako su sporni dokumenti baš taj dan stigli na adresu Atlantica. Tedeschi je svoje odustajanje opravdao Ciboninim odugovlačenjem oko predaje svih dokumenata i financijskih izvještaja koje su tražili od Uprave. 

Neki će reći da se radi tek o izlici jer dva ili tri dana ne znače previše kada se radi o ovako velikom poslovnom potezu. Prije će biti da je nakon svega procijenjeno kako je preuzimanje duga koji je nagomilavan posljednjih desetak godina jednostavno prerizično i jednostavno neisplativo u ovom trenutku. Bila bi to investicija osuđena na propast već u startu.

I prije nego što je saznao loše vijesti, direktor Knego je najavio da će se u idućih nekoliko dana razgovarati sa Zagrebačkom bankom. Prodaja nekretnina u vlasništvu kluba sada je neizbježna koliko god to bilo bolno. Jednako kao i daljnje traganje za velikim sponzorom. Stečaj je još jednom postao sasvim realan scenarij.

Zagreb domaćin FF-a?

U vrtlogu financijsko-sportsko-političkih igrica u fokus je tijekom ponedjeljka stigla još jedna - iz kuhinje gradonačelnika Bandića. U trenutku kada Ciboni prijeti gašenje zbog milijunskih dugova, Zagreb se odlučio natjecati za domaćinstvo Final Foura NLB lige - i, što je najsmješnije, izgledno je da se radi o gotovoj stvari koja će biti finiširana tijekom utorka. Između Poreča i velikog favorita Vršca, čelništvo NLB lige je razumljivo izabralo Zagreb i velebnu Arenu. Njihovi su interesi jasni, no koji su Bandićevi? Većina se slaže da sportski nisu. Radi li se o nadmudrivanju s bivšim partijskim kolegom iz gradskog poglavarstva i Ciboninim predsjednikom Ivom Jelušićem? Vjerojatno... vrijeme će pokazati, i to vrlo skoro.

Karamarko otvoren za fuziju Zagreba i CibonePropast najvećeg hrvatskog košarkaškog kluba i gubitak euroligaša čini se kao da više pogađa ljude izvan Cibone nego njene čelnike. Tako je Tomislav Karamarko, dopredsjednik KK Zagreba, rekao kako je teoretski moguća i fuzija dvaju zagrebačkih klubova. Sve ostaje vidjeti i u okvirima je teorije. No za Cibonu nema puno vremena, potrebna su praktična rješenja, i to što prije. (tt)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara