Barcelona rekla Rakitićevu cijenu PSG-u, a želi i njegovog veznjaka

Barcelona rekla Rakitićevu cijenu PSG-u, a želi i njegovog veznjaka
Foto: Gulliver / Getty Images

IVAN RAKITIĆ velika je želja PSG-a, ali hrvatski veznjak ima ugovor s Barcelonom do 2021. u kojem je visoka odštetna klauzula.

Njen točan iznos je 125 milijuna dolara. I oko toga nema pregovora. Španjolski prvak neće ključnog veznjaka prodati francuskom ako zauzvrat ne dobije navedenu sumu.

Ipak, ako PSG odluči platiti klauzulu iz Rakitićeva ugovora s Barcelonom, njegovom aktualnom klubu ne preostaje ništa drugo nego da ga pusti, piše Marca.

"Najboljem katarskom klubu" taj iznos dakako nije problem, ali jest njegovo postavljanje u gabarite financijskog fair-playa, pravila na kojem inzistira UEFA kako bi ograničila divljanje cifri koje se plaćaju za nogometaše. 

PSG je u crvenom po tom kriteriju nakon kupnji Neymara i Mbappea. Da može platiti nove igrače, prije mora nekoga prodati.

Konkretno, Adriena Rabiota. Veznjaka želi Barcelona, a on ne želi produljiti ugovor s PSG-om, koji istječe idućeg ljeta.

Za sada se ne spominje mogućnost da se on uključi u operaciju dovođenja Rakitića u PSG. No činjenica je da su ovaj klub i Barcelona iznimno zainteresirani za veznjake suparnika. 

Rakitić (30) je u Barcelonu došao prije četiri godine iz Seville uz odštetu od 18 milijuna eura.

Ljetni prijelazni rok u Španjolskoj i Francuskoj završava u ponoć 31. kolovoza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara